Hopp til hovedinnhold Hopp til søkeboks Hopp over båndkommandoer
Velkommen, Logg på
  AAANormal modusKontrast modusNettstedkart

Om TV-aksjonen

Av: Karine Engebretsen | Publisert: 14.08.2014 11:01:54
TV-aksjonen er en årlig riksdekkende norsk innsamlingsaksjon til veldedige formål.
NRK står bak innsamlingsaksjonen.
 
Helt siden høsten 1974 har NRK hatt en TV-aksjon hvor pengene som kommer inn, går til en veldedig organisasjon. På NRK sin hjemmeside kan man lese at;
«Den norske TV-aksjonen regnes som verdens største dugnad, og er verdens største innsamlingsaksjon målt i innsamlede midler per hode og antall deltakere.»
 
Ca100 000 bøssebærere går fra dør til dør til alle Norges husstander men det gis også gaver fra bedrifter og privatpersoner direkte til innsamlingen. NRK har også en direktesendt auksjon.
Formålet bestemmes av et innsamlingsråd i NRK.

De som ønsker å bli tildelt TV-aksjonen må skrive en utførlig søknad om hva de planlegger å bruke pengene til. I etterkant må de avgi rapport og fortelle hvordan pengene faktisk ble brukt.
Årets TV-aksjon til går til Kirkens nødhjelp. Temaet for årets TV-aksjon er «Vann til en million». Les mer på Kirkens nødhjelps hjemmeside: http://www.kirkensnodhjelp.no/Aktuelt/Nyheter/vi-har-fatt-tv-aksjonen-2014/ Her finner du også deres søknad til TV-aksjonen.
 
Aksjonen arrangeres en søndag i oktober hvert år. Årets aksjon gjennomføres 19. oktober.
På denne dagen setter NRK av store deler av sin sendetid til å fortelle om TV-aksjonen og organisasjonen bak den. I tillegg har NRK programmer om TV-aksjonen før selve aksjonen.
Sist oppdatert: 14.08.2014 11:07:08
Kommentarer (0) | Legg til kommentar
Gi karakter          | 
Dele innholdSkriv ut