Ikke behov for ny koronaforskrift

Ikke behov for ny koronaforskrift

Fra og med fredag 11. juni 2021 kan vi følge nasjonale smittevernregler også i Halden. Det er ikke lenger behov for en lokal koronaforskrift.

Denne artikkelen er over 1 år gammel og kan innehold utdatert informasjon

Halden har en egen koronaforskrift som gir oss noe strengere regler enn de nasjonale reglene. Denne forskriften gjelder til og med torsdag 10. juni.

Etter ti dager på rad med null nye smittede i Halden, vedtok kriseledelsen i Halden kommune mandag at det ikke er behov for noen ny lokal koronaforskrift når den gamle går ut. Det betyr at fra og med fredag 11. juni er det de nasjonale smittevernreglene som gjelder.

Se oversikt over nasjonale smittevernregler her (helsenorge.no) 

Trinn 2 gir noen endringer

Nasjonalt er Norge nå på trinn 2 i regjeringens plan for gradvis gjenåpning. Det har store deler av landet vært siden 27. mai. Fra fredag blir også Halden med på dette.

På trinn 2 betyr det blant annet at det blir noen lettelser på krav til arrangementer i Halden. Skjenking av alkohol kan fra fredag skje fram til midnatt. Varemesser og midlertidige markeder regnes ikke lenger som arrangement, men må ha forsvarlig drift som handelsnæringen for øvrig. Det er ikke lenger pliktig å bruke munnbind, men det er fortsatt anbefalt.

Se de ulike trinnene i den nasjonale planen for gradvis gjenåpning (regjeringen.no).

Ikke glem smittevern og testing

Det er ventet at Norge vil gå til trinn tre senere i juni. Det er det regjeringen som beslutter. Så lenge det ikke er behov for egen forskrift i Halden, vil også Halden gå videre til neste trinn når resten av landet gjør det.

- Ytterligere lettelser i Halden er etterlengtet, og fraværet av smitte over tid gjør at vi nå kan gå enda et skritt videre. Vi må gå alle trinnene og vi må gjøre det gradvis. Derfor er det nå viktig at vi ikke slutter med alt samtidig. Fortsatt skal vi huske på det mest grunnleggende, inkludert smitteverntiltak og testing ved symptomer. Dette er helt avgjørende for å slå ned ny smitte raskt, og det gjelder også for alle de som er vaksinert, sier kommuneoverlege Kjersti Gjøsund.

Her er hovedmenyen for all koronainfo