Tour of Scandinavia

Søndag 14. august er sykkelrittet Tour of Scandinavia i Halden. Det gir flere stengte gater, så planlegg all kjøring i god tid.
Her finner du informasjon og kart over hvordan trafikken påvirkes under Tour of Scandinavia.

Stengte gater under sykkelrittet Tour of Scandinavia

Søndag 14.august kommer «Tour of Scandinavia» til Halden. Den 6. og avsluttende etappen på årets tour starter i Lillestrøm og har målgang i Halden.

For å gi plass til folkefesten og sykkelrittet Tour of Scandinavia må flere gater stenges i Halden søndag 14. august. Syklistene avslutter rittet med tre runder i Halden sentrum før de kommer i mål ved Kongens Brygge.

Det hele starter 6.august med Tour of Scandinavia for kids og 9. august går startskuddet for sykkelrittet i København.  14.august kommer proffsyklistene til Halden.

Her ser du hele programmet (PDF, 2 MB)

Dette gjelder for Halden 14.august

Etappen starter ved Lillestrøm rådhus kl.10.15, og mål er ved Kongens Brygge i Halden ca. kl.14.10.

Her finner du trafikkinformasjon om den 6.etappen.

Kart over ruten i Halden

Stengte veier

Et sykkelritt av denne størrelse har krav om at veiene skal være stengt når sykkelkortesjen kommer. Skilt og nødvendige sperringer er satt ut for å markere dette. Følg anvisningene.

Arrangementet og planene er godkjent av Statens vegvesen, og sikkerhetsarbeidet ledes av politiet. Halden kommune har også tett dialog med arrangøren om trafikkavviklingen.

Verdt å merke seg

• Berørte veier vil av sikkerhetsmessige grunner være stengt mot syklistene.
  • Medgående trafikk vil kunne gå frem til bil med rødt flagg ankommer.
  • Stengte veier er merket med skilt: INNKJØRING FORBUDT etter vedtak fra Statens vegvesen. Dette av sikkerhetsmessige grunner både for beboere, syklister og øvrig trafikk.
  • Nødetatene kan passere og vil få bistand fra arrangørens ledelse.
  • Kortesjeplan (PNG, 156 kB)

Politiet og arrangøren beklager de ulemper stengingen vil medføre, og ber om forståelse for at tiltak iverksettes for å opprettholde sikkerheten.

Det blir - i forkant av etappen - satt opp flere informasjonstavler langs veiene på de mest trafikkerte stedene som forteller når disse veiene stenges på grunn av sykkelrittet.

Kollektivtrafikken

Det må nødvendigvis også bli en del innstilte bussavganger i denne perioden, og dette vil medføre en del generelle forsinkelser i busstrafikken. Østfold kollektivtrafikk har lagt alternative planer for avvikling på enkelte ruter.

Info fra Østfold kollektivtrafikk om avvik for bussene under årets Tour of Scandinavia kommer.
Følg med på Østfold kollektivtrafikk sin nettside

Bli med på folkefesten!

Bilde av syklist oppover bakkene mot Knardal. Folk klapper og heier. Fredriksten festning i bakgrunnen. - Klikk for stort bildeHalden kommune er stolt samarbeidspartner med Ladies Tour of Norway Henrik D. Meyer  Halden kommune er stolt samarbeidspartner med sykkelrittet Tour of Scandinavia 2022. Vi oppfordrer haldenserne til å være med og skape folkeliv i gatene når det internasjonale sykkelrittet har målgang i byen vår.

Tour of Norway for kids

Tour of Norway for kids er Norges desidert største sykkelritt for barn, hvor alle som starter vinner og alle får premie!
Det er gratis å delta, og alle deltagere får sin egen «kids» t-skjorte og flotte deltagerpremier.

Sykkelrittet blir sendt på TV

Eurosport og Discovery sender på flere plattformer til stort sett hele verden. Du kan se rittet både på lineære TV-kanaler og digitale plattformer. I Norge sender også TV2 direkte på sin hovedkanal.

Her er oversikten over TV-sendingene

Se promovideo for Tour of Scandinavia 2022

Her er Tour of Scandinavias egne nettsider, for deg som vil vite alt om sykkelrittet.