Koronavaksine

Koronavaksine

Koronavaksinen er gratis og frivillig. Du er derfor ikke pålagt å vaksinere deg, men vi anbefaler at du gjør det. Her gi vi deg praktisk informasjon om vaksineringen i Halden. 

8.februar startet vaksineringen av de som er 75 år eller eldre.

Vaksineringen av denne aldersgruppen vil pågå i flere uker, helt til alle har fått vaksine. Vaksinasjonskontoret vet ikke på forhånd hvor mange doser som blir levert til Halden hver uke, og det er ikke mulig å anslå hvor mange uker det vil ta før denne gruppen er ferdig vaksinert.

Telefonnummeret til koronavakinekontoret er 989 04 425 Telefonen er åpen på hverdager kl. 08.30-15.30. Lunsj mellom kl.11.30 og 12.00.

Det er ikke nødvendig å bestille time for vaksinering med 2.dose av vaksinen. Du får tildelt time for vaksinering med 2.dose, når du får den første dosen.

Nå må alle som ønsker koronavaksine registrere seg i vaksinekø

OBS! Husk at det ikke er noen hast. Du skal bare melde fra om at du vil ha vaksinen. Dette er ikke en bestilling av time. Du kommer heller ikke først i køen selv om du melder deg på raskt. Er det kø på telefonen er det like greit å ringe igjen i morgen.

Fra mandag 22.februar legger vi om bestillingssystemet for koronavaksinering. Det vil nå ikke lenger være mulig å bestille time direkte på nett eller på telefon. Alle som er over 18 år og ønsker vaksine, må i stedet registrere seg i en vaksinekø i systemet som heter Helseboka. Dette kan du gjøre på nett eller på telefon.

Her registrerer du deg i vaksinekøen

Slik fungerer det:

Ha navn og personnummer på den du skal registrere klart. I tillegg trenger du mobilnummeret som skal varsles når det er hans eller hennes tur til å bestille time.

 • Dersom du ønsker å gjøre registreringen direkte på nett, logger du inn med BankID eller BankID på mobil.
 • Velg om du vil registrere deg selv eller på vegne av andre. Svar på enkle spørsmål om alder, yrke og helse. Trykk deretter på registrer. (Ikke bruk knappen "Send inn registreringen og gå videre". Da kommer du til innlogging i selve Helseboka, og det trenger du ikke.) Du kan lukke siden, innloggingen i ID-porten vil opphøre etter en tid ved inaktivitet.
 • Du vil umiddelbart få en bekreftelse på SMS om at du er registrert i vaksinekøen.
 • Dersom du ønsker å registrere deg på telefon, ringer du koronavaksinekontoret så hjelper vi deg med å registrere deg eller den du ringer for.
 • Alle som er registrert i vaksinekøen vil bli satt i prioritert rekkefølge etter nasjonale anbefalinger.
 • · Etter hvert som vaksinene kommer inn, og det blir din tur i køen, vil du få en SMS fra Halden kommune med lenke hvor du inviteres til å bestille time. Trykk på lenken for å bestille time. Når du har fått invitasjonen vil det også være mulig å bestille time på telefon. Bestillingen bekreftes på SMS.
 • Det kan gå lang tid fra registrering til det er din tur til å få vaksine avhengig av hvordan du prioriteres i køen og av tilgangen på vaksine. Men nå slipper du å tenke på det før du får en SMS med invitasjon om å bestille time.
 • Når du har fått en bekreftet time møter du opp på vaksinasjonssenteret på Svinesundveien 336 til tidspunktet du har fått for vaksinering.

Hvis du velger å registrere deg på telefon, kan det fortsatt bli noe tid å vente før du får snakke med noen. Da foreslår vi at du legger på og prøver igjen senere samme dag eller senere i uken.
Telefonen er åpen på hverdager kl. 08.30-15.30. Vi har lunsj mellom kl.11.30 og 12.00.

Det er ikke nødvendig å bestille time for vaksinering med 2.dose av vaksinen. Du får tildelt time for vaksinering med 2.dose, når du får den første dosen.

Fordelen med dette systemet, er at når du først har registrert deg, trenger du ikke å stresse for å bestille time. Når du, etter å ha meldt deg inn i vaksinekø får invitasjon til å bestille time for vaksinering, vil det være en time reservert til deg (antall invitasjoner som sendes ut vil være lik antall timer som er tilgjengelige).

Vi har de siste ukene vaksinert aldersgruppen «75 år eller eldre».

Vaksineringen av denne aldersgruppen vil fortsette i flere uker, helt til alle i gruppen som ønsker det har fått vaksine. Vaksinasjonskontoret vet ikke på forhånd hvor mange doser som blir levert til Halden hver uke, og det er derfor ikke mulig å anslå hvor mange uker det vil ta før denne gruppen er ferdig vaksinert.

Prioritering

Koronavaksinen leveres ukentlig til Norge i et begrenset volum. Nasjonale helsemyndigheter bestemmer når og hvor mye vaksine den enkelte kommune kan få tildelt. Halden kommune venter å få leveranser av koronavaksine ukentlig utover vinteren. Antall doser med vaksine som er tilgjengelig i Halden, kan variere fra uke til uke. Derfor kan du ikke selv velge når du skal vaksineres. 

Halden kommune følger det køsystemet som regjeringen har lagt opp til. Risikogruppene prioriteres først, samt utvalgte grupper av helsepersonell som er kritisk for å holde helsevesenet i gang.

Rekkefølge:

 • Gruppe 1: Beboere i sykehjem og utvalgte helsepersonellgrupper
 • Gruppe 2: Alder 85 år og eldre og utvalgte helsepersonellgrupper
 • Gruppe 3: Alder 75-84 år 
 • Gruppe 4: Alder 65-74 år OG personer mellom 18 og 64 år med disse sykdommene/tilstandene:

Gruppe 4 - sykdommer/tilstander

 • Gruppe 5: Alder 55-64 år med disse sykdommene/tilstandene:  

Gruppe 5 - sykdommer/tilstander

 • Gruppe 6: Alder 45-54 år med de samme sykdommer/ tilstander som er listet opp i pkt. 5 
 • Gruppe 7: Alder 18-44 år med de samme sykdommer/ tilstander som er listet opp i pkt. 5 
 • Gruppe 8: Alder 55-64 år 
 • Gruppe 9: Alder 45-54 år 

Tid for vaksinering

Tabellen vil bli oppdatert etterhvert som leveranse av vaksine til Halden blir avklart. Vaksinen leveres i hetteglass. Ett hetteglass gir fra 5 til 7 doser vaksine.

Tid for vaksinering
Tid: Antall hetteglass: Hvem: Sted:
Uke 1 22 Gruppe 1 Bergheim og Solheim
Uke 2 21 Gruppe 1 + kritisk helsepersonell + noen få fra gruppe 2 som kontaktes direkte Iddebo, Helsehuset og Vaksinasjonssenteret
Uke 3 17 Gruppe 2 (Beboere ved Vaterland Hagegata + 40 andre over 85) + kritisk helsepersonell. Alle kontaktes direkte. Vaterland Hagegata omsorgsboliger + vaksinasjonssenteret
Uke 4 54 Gruppe 1 (dose nr. 2), noen få fra gruppe 2 + kritisk helsepersonell. Alle kontaktes direkte. Vaksinasjonssenteret + institusjoner
Uke 5 350 doser Gruppe 2. De fra 85 år og over som ikke har fått første dose av vaksinen. Vaksinasjonssenteret
Uke 6 - Vaksineringen vil strekke seg over flere uker avhengig av hvor mange doser Halden får tildelt per uke. Gruppe 3. Alle som er 75 år eller eldre. Dette omfatter også personer over 85 år som ennå ikke har fått 1.dose. Vaksinasjonssenteret

Når kommunen får bekreftet at vaksinene er på vei, setter vi av datoer og bestemmer hvilken gruppe som står for tur. Oversikt over datoer, målgruppe og vaksinasjonssteder finner du i tabellen over. Mengde vaksine tilgjengelig oppgis også for å gi et bilde av om det er få eller mange som kan vaksineres. Oversikten vil bli oppdatert ukentlig.

Halden kommune har god kapasitet til å utføre vaksineringen, men i en tidlig fase er det få vaksinedoser tilgjengelig.

Bestill time når det er din tur

Du skal ikke kontakte fastlegen din for å få koronavaksine.

år vi åpner timebestilling for den gruppen du tilhører, må selv bestille time.

Bestill time for vaksinering: 

Klikk for stort bildeDette er et glass med koronavaksine fra Pfizer/Bio N Tech. Et slikt glass inneholder 5 - 7 doser vaksine. Henrik D. Meyer Hva om jeg ikke rekker å bestille time?

Hvis du ikke rekker å bestille time for vaksinering i løpet av den tiden vi setter opp for din aldersgruppe, så mister du likevel ikke retten til å få vaksine. Da kan du bestille tid for vaksinering senere.

Hvis du for eksempel er 86 år og ikke får med deg informasjonen om når du skal bestille time i første omgang, så vil du likevel kunne få time for vaksinering senere. Når du blir oppmerksom på dette, bestiller du bare time på nett eller telefon som beskrevet over uansett hvilken gruppe vi da har åpnet for. Du vil da få tildelt time for vaksinering. 

Slik varsler vi 

 • Gruppe 1 orienteres direkte på helseinstitusjonene.
 • De første fra gruppe 2 som kan vaksineres vil bli kontaktet direkte, fordi det de første par ukene er et svært lavt antall vaksinedoser tilgjengelig. 
 • Når vi er klare til å vaksinere mange i gruppe 2 - andre eldre over 85 år, så vil vi benytte SMS-varsel. Vi vil da sende ut beskjed på SMS til alle voksne innbyggere i Halden. Les mer om SMS-varsling her.
 • Vi vil oppdatere tabellen på denne siden så snart vi vet når nye grupper kan få sin vaksine.
 • I tillegg vil vi benytte Halden kommunes informasjonsapp og kommunens Facebook-sider til å gjøre det kjent når nye grupper kan vaksineres. Det anbefales å følge disse kanalene.
 • Følg også med i Halden Arbeiderblad for oppdateringer om vaksineringen. 
 • Vi vet at vi ikke når alle med våre informasjonsmetoder. Vi er avhengig av at vi hjelper hverandre. Har du pårørende, venner eller kjente som ikke får informasjon gjennom våre informasjonskanaler, så ber vi deg om å bidra. Fortell når det er tid for vaksinering. Hjelp gjerne også de som trenger det med å bestille time. 

To doser

Du skal ta to doser vaksine. Vaksine nummer to skal tas minimum 21 dager etter den første. Det er svært viktig at du tar begge dosene, og at du møter opp på de datoene du får tildelt, slik at det blir riktig tidsintervall mellom dosene. 

Sted for vaksinering

Haldens vaksinasjonssenter for koronavaksine er i Svinesundsveien 336 på Sørlifeltet. - Klikk for stort bildeHaldens vaksinasjonssenter for koronavaksine er i Svinesundsveien 336 på Sørlifeltet. Henrik D. Meyer

Noen innbyggere vil bli vaksinert ved Halden kommunes helseinstitusjoner, men de aller fleste innbyggere i Halden vil få sin koronavaksine ved Halden kommunes vaksinasjonssenter på Sørlifeltet. 

Adresse: Svinesundsveien 336

Dette er et næringslokale på Sørlifeltet som Halden kommune leier av GG Gruppen. Bygningen ligger rett inntil Svinesundsveien og er godt synlig for alle som kjører inn og ut av Halden.

Transport til vaksinering

Bil:

Bussholdeplass ved vaksinasjonssenteret på Sørlifeltet. Vaksinasjonssenteret er rett bak trærne til høyre i bildet. - Klikk for stort bildeBussholdeplass ved vaksinasjonssenteret på Sørlifeltet. Vaksinasjonssenteret er rett bak trærne til høyre i bildet. Henrik D. Meyer For å komme seg til vaksinasjonssenteret med bil, må man ta av Svinesundsveien inn mot Isebakke. Deretter er det første vei til høyre umiddelbart etter man har kommet ut av krysset på Sørlifeltet. Utenfor bygget er det gode parkeringsmuligheter for publikum som kjører bil.

Buss:

 Det er bussholdeplass rett i nærheten for de som ønsker å benytte buss. Rutebussene til Fredrikstad, Sykehuset Østfold og Strømstad stopper på Svinesundsveien utenfor bygget. Det anbefales å bruke bussholdeplassen nær Byggmax ved undergangen på Sørlifeltet, slik at man ikke må krysse hovedveien.

Se norske rutetider her (Østfold kollektivtrafikk)
Se svenske rutetider her (Gränspendelen/Västtrafik)
Transporttilbudet Flex

Skyss

I Halden har vi god erfaring med å hjelpe hverandre til vaksinering. Det håper vi at haldenserne vil gjøre også denne gangen. Har du noen kjente og kjære som ikke har bil, oppfordrer vi deg til å tilby deg å kjøre til vaksinering. Og du som ikke selv kjører - spør om hjelp i god tid.  

Har du ingen som kan kjøre deg og du ikke kan ta buss, så ring for å bestille vaksine og skyss samtidig. Vi vil finne en transportløsning til de som ikke klarer dette selv hvis vi får beskjed, men det er viktig at alle forsøker å ordne transport selv så ikke kommunen må bruke mye tid og ressurser på dette.

Lurer du på noe mer om koronavaksinen, bør du se her. (FHI)

Her er Halden kommunes hovedmeny for alt av koronainformasjon