Hopp til hovedinnhold Hopp til søkeboks Hopp over båndkommandoer
Velkommen, Logg på
  AAANormal modusKontrast modusNettstedkart

Politikk

Ordfører Thor Edquist med kjede

Kjære haldensere

Jeg vil få takke alle Haldens innbyggere for fornyet tillit etter fire turbulente år.

Det er med stor ydmykhet for oppgaven at jeg går på en ny fire-års periode som byens ordfører.

Få kunne ane at Haldens økonomi var så skakk-kjørt som den var, da vi overtok makten i 2011, med den følge at vi ble en Robek-kommune og underlagt statlig kontroll.

Men i år, i 2015, ligger vi an til å følge vårt budsjett for andre året på rad, og vi drifter nå kommunen over 90 millioner billigere enn i 2011.  At vi følger budsjettet betyr også at vi i år betaler ned 10 millioner på vårt akkumulerte underskudd.

Men en krise betyr også muligheter til å tenke nytt. Snuoperasjonen som vi har foretatt, har vakt oppmerksomhet i Kommune-Norge. Fra å ha den dyreste driften av kommunen i Norge, har vi nå kommet ned på gjennomsnittlig kostnad.

Men vi må bli bedre enn som så, hvis vi skal klare våre fremtidige forpliktelser og igjen bli en fri kommune. Vi må bli gode på vedvarende omstilling og forbedring, for utviklingen går raskt og nye måter å utføre gamle jobber på vil bety en kontinuerlig utvikling. Vi må rett og slett bli best på omstilling, drift og det å få mest ut av hver krone.

I 2015 har vi feiret Haldens 350-års jubileum. Et kjempeflott jubileum, til stor del utført av våre mange fantastiske frivillige, har fortalt oss om vår spennende og ærerike fortid og gjort oss haldensere enda mer bevisste på vår historie og dermed også gjort oss enda mer stolte over den vakre byen vi bor i.  

Og stolt over haldensernes frivillige innsats både innen kultur og idrett, har jeg som ordfører god grunn til å være. Vi både klatrer på kommune-barometeret over  Norges kulturkommuner og vi forbedrer oss i nærings-NM.

Vårt mål om å bli Norges mest innovative kommune, både kommunalt og for næringslivet, er absolutt innen rekkevidde.

Jeg lover fire nye år med fortsatt fokus på klare rolle- og ansvarsområder, service til innbyggerne og på å fortsette arbeidet med å skape tillit både innad og utad i organisasjonen.   

(Foto Halden Arbeiderblad)     

 

 Politikknytt

 

 

 

 

 Kommunestyret

 

​         

 
 

  

Sist oppdatert: 24.08.2016 13:51:33
Kommentarer (0) | Legg til kommentar
Gi karakter          | 
Dele innholdSkriv ut

iPadblogg.jpg

twitter.gif

 

Halden kommune - Postboks 150, 1751 Halden - Storgata 8, 1771 Halden - Telefon 69 17 45 00 - Telefax 69 18 00 58
Org. nr.: 959159092  Ansvarlig redaktør: Karine Engebretsen -
postmottak@halden.kommune.no

vihar.jpg