Tittel: Politikk
Url: http://halden.kommune.no/politikk/Sider/side.aspx
Politikk

Politikk

  Endret:24.03.2017 09:50 Emneord (los) Politikk

Halden - en foregangskommune

 

Halden er festningsbyen som stoppet den svenske kongen Karl 12s fremmarsj mot Norge i 1718. Da kongen ble skutt på Fredriksten var ikke det bare avslutningen på den store nordiske krig, men Halden ble også beæret av Bjørnstjerne Bjørnson til å bli den eneste norske byen med et eget vers i vår nasjonalsang «Ja, vi elsker».

I dag er Halden kommune mest kjent som TV-byen fremfor noen. Med programmer som «Allsang», «Farmen» og «Norges beste brannmann» i spissen, er det nå også filming av TV2s krimserie «Grenseland» i vår vakre og historierike kommune.

Men Halden kommune har også utviklet seg til å bli en foregangskommune på flere områder, en kommune som blir lagt merke til og hyllet både av flere Regjeringsmedlemmer med statsministeren i spissen.

Grunnen er den store og krevende omstillingen Halden kommune har foretatt, noe som gjør at det økonomiske resultatet er forbedret med 200 millioner de siste 5 årene, fra -144 millioner til + 56 mill i 2016.

For å klare denne omstillingen er Halden blitt en av landets mest innovative kommuner. Det har vi blitt både fordi vi har måttet gjøre ting på andre måter for å kontroll med økonomien, men også fordi vi har villet.

For skal vi ruste en kommune for fremtiden, er vi nødt til å være fremoverlente og ta ny teknologi i bruk. Både for å kunne i så god service til innbyggerne som mulig, men også for å klare å holde de økonomiske rammene vi har for å komme oss ut av Robek-registeret så snart som mulig.
Halden er ikke bare Østlandets ledende industrikommune med konsern som Nexans, Fresenius Kabi og Norske Skog i spissen, og Østfolds største skog- landsbrukskommune.

Vi er også en meget fremtidsrettet IT-miljø med E-Smart Systems, Institutt for Energiteknikk, Communicate, Smart Innovation Norway  og NCE Smart Energy Markets i spissen, og vi har et IT-senter med status som NCE, Norwegian Center of Expertice, innenfor utnyttelse av kraft og digitalisering og smarte byer og samfunn.

Halden kommune er med i flere forskningsprosjekter innenfor bl a digitale helseløsninger, sammen med nevnte forskningsmiljøer.
Haldens meget spennende innovative næringsliv, som spenner fra tradisjonsrike Norske Skog til Norwegian Center og Expertice innenfor kraft og smarte byer, vår arrangementskalender og TV-program, vårt omfattende idretts- og kulturliv og vår beliggenhet ved Iddefjorden, Haldenkanalen og de  store skogene, har Halden noe å tilby for alle i dag.
Arrangementsbyen Halden, som i tillegg til TV-programmene er vertsby for musikkfestivalen «Tons of Rock», «Grenserittet», «Amcar-treff på Fredriksten» og Norges største utendørsopera, Opera Østfold, har også et veldig rikt og omfattende idretts- og kulturliv å tilby sine innbyggere.
Vi vet at våre innbyggere stortrives i Halden.

Det gjør også alle de over 300.000 besøkende vår stolte festning, og Halden by, tar imot hvert år.

Hjertelig velkommen til alle som besøker vakre og historierike Halden.

Hilsen
Thor Edquist
ordfører

 Kontakt

 

 Tjenestetilbud

 

 Skjema

 

 Eksterne lenker

 

Opprettet: 16.09.2011 09:56
Du er her: Hjem > Politikk