Tittel: Velkommen til Halden
Url: http://www.halden.kommune.no/turistinformasjon/Sider/Side.aspx
Velkommen til Halden

Velkommen til Halden

  Endret:10.02.2017 14:27 Emneord (los) Turistinformasjon
​​Visit Halden.JPG 
Halden og Svinesund er innfallsporten til Norge, strategisk plassert mellom en nydelig skjærgård på den ene siden og de store skogene og innsjøene på den andre. Oslo ligger i underkant av to timer nordover og Gøteborg omtrent like langt sør.
 
Til Gøteborg kan du  passere over Svinesund på en ny og moderne bro med Ringdalsfjorden dypt under. Med sine 600 km2 er det ingen kommune i Østfold som kan måle seg med Haldens muligheter for naturopplevelser.
Den vidstrakte kommunen kan by på skog, fjorder, fjell, sletter, vassdrag, øyer, jaktterreng og milevis med turstier og løyper. Nord-Europas høyeste sluser - Brekke sluser - er en opplevelse du neppe glemmer med det første på veien opp i Halden-vassdraget.
 
Halden er i dag en moderne by med en sentral plassering i historien. Det var selvfølgelig for Bjørnstjerne Bjørnson å nevne den – Fredrikshald - i Norges Fredriksten festning, Østfolds tusenårssted og sentral i markeringen av unionsoppløsningen 1905, står som et monument over nordmenns forsvarsvilje i ufredstid.
 
Halden by 002.JPG I dag er festningen et av byens viktigste og mest besøkte turistmål. Rundt 200 000 turister besøker festningen i sommerhalvåret hvor voller, bastioner, magasiner, kruttårn, dype hemmelighetsfulle ganger og museer beretter byens historie. Men Fredriksten Festning har også et innbydende og vakkert parkanlegg. Hele anlegget er flombelyst med Norges flotteste flomlysanlegg.   
 
En ren Iddefjord gir deg opplevelsen av vestlandsfjord enten du velger å seile opp fjorden eller kjøre langs den. Kommer du sjøveien kan du legge til ved en av Norges beste gjestehavner.
 
IT- og miljøbyen Halden huser i dag en rekke fremtredende teknologibedrifter. Samarbeidet mellom
kommunen, næringslivet, Høgskolen i Østfold og Institutt for Energiteknikk har bidratt til en rivende utvikling og gjort Halden til et interessant og viktig etableringssted for høyteknologibedrifter og kunnskapsbasert virksomhet. Halden har sin basis i treforedling, informasjonsteknologi, elektronikk, verksteds-, kjemisk- og vareproduserende industri. 

 
Også primærnæringene står sentralt. Halden er arealmessig den største kommunen i Østfold med 63 000 dekar dyrket mark og 400 000 dekar produktiv skog. Bygdeturismen har de senere årene blitt et viktig element i turistsatsningen.  
 
Rød Herregård 
 Rød herregård ligger vakkert til med utsikt til innseilingen til selve byen. I selve bykjernen finner du bebyggelse fra ulike tidsepoker. Empirebyen Halden har mang en arkitektonisk perle å tilby den som er interessert. Fredrikshalds teater ble bygget i 1838 og er en helt unik bygning full av aktivitet når byens ulike teatergrupper setter opp sine stykker. Halden historiske samlinger - Østfold musene,  forteller deg mer.
 
Vi ønsker deg hjertelig velkommen! 
 
 

 Kontakt

 

 Eksterne lenker

 

Opprettet: 15.11.2016 13:24
Du er her: Hjem > Turist