Ordfører

Ordfører

Anne-Kari Holm er ordfører i Halden.

Ordfører: 

Anne-Kari Holm, Senterpartiet
E-post: anne-kari.holm@halden.kommune.no
Telefon: 908 20 995 eller 69174500 (sentralbord)

Bildet av Anne-Kari Holm (Sp) - Klikk for stort bildeOrdfører Anne-Kari Holm Veronica van Groningen / Halden kommune

Varaordfører:

Linn Laupsa, Arbeiderpartiet 
E-post: linn.laupsa@halden.kommune.no
Telefon: 916 70 001 eller 69174500 (sentralbord)

Bildet av Linn Laupsa - Klikk for stort bildeVaraordfører Linn Laupsa Veronica van Groningen

Besøksadresse:

Halden rådhus, Storgata 8, 1771 Halden

Ordføreren har ordet

Halden kommune har alt!

Jeg har aldri angret på at jeg flyttet fra Oslo til Halden i 1991! Halden er en utrolig spennende kommune med en vennlig og imøtekommende befolkning! Her har det vært lett å få venner og lett å få lov å engasjere seg i lokale spørsmål.

I 1995 ble jeg medlem av kommunestyret for Senterpartiet, og siden har jeg vært aktivt med i politikken. Et nytt politisk flertall bestående av Senterpartiet, Arbeiderpartiet, Miljøpartiet de Grønne, Sosialistisk Venstreparti og Venstre valgte meg inn som ordfører etter valget i 2019.

Jeg er stolt av å få være ordfører for Haldens 31 300 innbyggere. Halden kommune har alt!
Vi har en vakker og variert natur, en fantastisk fjord, et flott kulturlandskap, endeløse skoger med et rikt dyreliv og ikke minst - en historisk by med Fredriksten festning som ruver majestetisk over byen. Fra festningen har haldenserne siden 1600 tallet forsvart Norges grenser!
- Husker bare hva som hendte ned på Fredrikshald … Det fjerde verset i Nasjonalsangen er viet Halden! Uten haldensernes heltemodige innsats gjennom tidene, hadde vi i dag snakket svensk!

Med sin gode jord og varme klima har Halden naturgitte forutsetninger for å være en viktig landbrukskommune. Samtidig er Halden også en av Norges eldste industribyer. Blant våre største industribedrifter kan nevnes Norske Skog Saugbrugs, Institutt for Energiteknikk (IFE), NEXANS, Fresenius Kabi og Smart Innovation Norway. I tillegg har vi et rikt og variert næringsliv bestående av en rekke små og større bedrifter. Nylig har Norsk Nukleær Dekommisjonering (NND) etablert seg i Halden for å fjerne den nå stengte atomreaktoren!

Og kulturen blomstrer i Halden. Fredrikshalds Teater har landets eneste bevarte barokkteater (1838) med skrått scenegulv! Vi kan by på Opera Østfold, Allsang på Grensen på Fredriksten festning, eller konserter med Det Norske Blåsensemble (DNBE) i Brygga Kultursal. I lokalene til de mange hyggelige spisestedene og pubene i byen vår, er det mulighet for store musikalske opplevelser. Før pandemien kunne Halden tilby nærmere 600 ulike konserter og musikkaftener i løpet av året! Vi regner snart med å være der igjen!

Den jevne haldenser er også opptatt av idrett. I sommerhalvåret heier vi på Kvik, vårt eget fotballag og på vinteren heier vi frem Comet, Haldens ishockeylag. Det arrangeres et eget sykkelløp for kvinner i Halden, Ladies Tour of Norway, med internasjonal deltagelse og TV-dekning. Med utgangspunkt i våre store skoger har Halden fostret en rekke verdensmestre innen orientering!

De senere årene er det etablert en flott klatrepark i Berg, Halden. I området er et vikingskip fra 700 tallet, Gjellestadskipet, under utgraving! Ved Brekke sluser i Haldenvassdraget etableres nå en Via ferrata og nord-Europas lengste Zip-line for de klatreinteresserte - uten høydeskrekk! Brekke sluser er et flott utgangspunkt for en padletur oppover vakre Haldenvassdraget!

Haldenserne er også opptatt av amerikanske biler! Haldens amcarmiljø er viden kjent med ukentlige treff i byen og årlig samling på Fredriksten festning.

Jeg får stoppe her! Men som dere skjønner, vi har fantastiske opplevelser å by på. Kom og besøk oss i Halden!

Velkommen skal dere være!

Anne-Kari Holm
Ordfører
Halden kommune