Skolestartfestivalen 29. og 30. august

Torsdag 29. og fredag 30. august er det skolestartfestival for alle ungdomsskoleelever som er bosatt i Halden kommune. Festivalen skal bidra til å forhindre utenforskap og skape en morsom og trygg skolestart for alle ungdommer i Halden. 

Tidspunkt
Torsdag 29.08.2024 09:00 - fredag 30.08.2024 23:00
Sted
Byparken, Jernbanetorget 2

Adgangsbånd

Elevene får utdelt bånd på skolen. Er de ikke på skolen når båndene deles ut, kan de hente bånd hos Servicesenteret i Storgata 8. Ungdomsskoleelever som går på idrettsskole i en annen kommune kan hente billett ved å vise fram skolebevis.

Program

Merk: Dette er et foreløpig program. Et fullstendig program vil bli oppdatert fortløpende med flere spennende nyheter fram mot festivalen.

Plakat med tekst fra programmet som finnes på denne siden - Klikk for stort bilde

Torsdag 29. august

Streetbasket turnering på Rødsberg

I år, som i fjor, blir det streetbasket-turnering på Rødsberg! Det er for all ungdom mellom 13 og 19 år og varer fra klokken 16.00 til klokken 20.00. Det vil være DJ og mulighet for å kjøpe kioskvarer. Lag meldes på i forkant, gjennom skjema på vår nettside som blir publisert her i løpet av kort tid.

Fredag 30. august

Disse aktivitetene gjennomføres i løpet av skoledagen:

8. trinn: Festningen

Alle elever på 8. trinn møter på egen skole og går til festningen. Denne dagen vil elevene bli bedre kjent med festningen og dens historie. Opplegget er i regi av Fredriksten Festnings Venner og varer fra klokken 09.00 til klokken 15.00. Elevene tar med egen lunsj.

9. trinn: Bymuseene

Alle elever på 9. trinn møter på egen skole og går til sine respektive aktiviteter. Denne dagen vil elevene lære om Haldens historie og bli bedre kjent med egen by. Opplegget er i regi av Østfoldmuseene og varer fra klokken 09.00 til klokken 14.00. Elevene tar med egen lunsj.

10. trinn: Informasjonsdag om rus

Alle elever på 10. trinn møter på egen skole og går ned til Byparken. Denne dagen jobber vi for å forebygge rusbruk gjennom å spre god informasjon. Leo Ajkic skal holde foredrag og Morten Andersen, enhetsleder for rus- og psykiatritjenesten, skal holde en workshop. Opplegget varer fra klokken 09.00 til klokken 14.00. Elevene tar med egen lunsj.

Kvelden fredag 30. august

Konserter og aktiviteter på Byparken!

Det blir konserter fra lokale og nasjonale artister, og morsomme aktiviteter utenfor Byparken ved jernbanestasjon. Kirkens Bymisjon griller gratis burger. Området åpner klokken 16.00 og stenger klokken 23.00.

Skolestartfestivalen utføres av Halden kommune med midler fra sponsoren Sparebank1.

Arrangør

Halden kommune

Kontakt

Lars-Espen Hansen