Trenger du en hurtigtest?

Det er lurt å teste seg, hvis man er i tvil. Her kan du hente gratis hurtigtest.

272 haldensere har fått koronavaksine

Nå har vi gjennomført de to første ukene med koronavaksinering. I løpet av disse ukene har 272 haldensere fått vaksinen.

Dette er personer som bor på byens sykehjem, noe helsepersonell som vi ikke kan klare oss uten og noen andre innbyggere over 85 år.

Koronavaksinering i Halden. - Klikk for stort bildeCecilie Labori Espenes gir koronavaksinen til Anne-Marit Andreassen (93). Halvard Bø, Halden kommune  - Fredag har vi for første gang brukt vaksinasjonssenteret på Sørlifeltet. 58 haldensere var innom Svinesundsveien 336 i løpet av fredagen. Det var både helsepersonell og innbyggere over 85 år. Opplegget vi har organisert der har fungert godt i dag, så det var en fin test før vi åpner for vaksinering av mange flere om litt, sier vaksinasjonsansvarlig Halvard Bø.

Neste uke kontaktes folk direkte

Neste uke skal vi vaksinere cirka 80 haldensere over 85 år. Halvparten av disse bor ved Vaterland Hagegata omsorgsboliger og vil bli vaksinert der, mens de øvrige 40 bor privat og skal vaksineres på vaksinasjonssenteret på Sørlifeltet. Der skal vi også vaksinere cirka 20 personer som er definert som kritisk helsepersonell neste uke.

- Alle som har vært vaksinert til nå og alle som skal vaksineres neste uke blir kontaktet direkte av oss. Det er fordi antallet ennå er så lite at vi har valgt å gjøre det på den måten. Det er også grunnen til at det ikke har vært mulig å bestille time for vaksinering til nå, sier Halvard Bø.

Timebestilling trolig fra uke 4

I uke 4 forventer vi at volumet øker på tilgjengelige vaksiner. Vi har fått forhåndsvarsel om at vi da skal få 54 glass med vaksine som kan gi et sted mellom 270 og 378 enkeltdoser med vaksine. Hvis vaksinen leveres som planlagt regner vi med å åpne for timebestilling for flere i den eldste aldersgruppen da. Dette vil det bli informert om på kommunens vaksineside og i sosiale medier.

Det kan være lurt å lage en snarvei til vår vaksineside som blir oppdatert så snart vi har ny informasjon om hvor mye vaksine vi har fra uke til uke.

Du finner alt om vaksineringen her.

Her er Halden kommunes hovedmeny for alt av koronainformasjon.