Trenger du en hurtigtest?

Det er lurt å teste seg, hvis man er i tvil. Her kan du hente gratis hurtigtest.

Åpnet nytt testsenter på Svinesund

Testingen av grensependlere og andre som krysser riksgrensen er nå flyttet.

Halden kommune åpnet et helt nytt testsenter på Svinesund lille julaften. Mens senteret tidligere var inne på tollstasjonen, er det nå etablert et nytt og større testsenter på naboeiendommen til tollstasjonen. Du finner senteret langs Sponvikveien som går mellom E6 og Gamle Svinesundsvei. Ta til høyre når du kjører ut fra tollstasjonen, så finner du testsenteret på naboeiendommen noen få hundre meter videre langs Sponvikveien.

Koronatesting av de som krysser grensen foregår ved Svinesund testsenter i Sponvikveien - mellom ny og gammel E6. Henrik D. Meyer

Mer plass – bedre arbeidsforhold

Mens senteret tidligere har vært drevet inne på en liten del av tollstasjonens eiendom, har testsenteret nå fått mye mer plass på en egen tomt som er leid av GG Gruppen. Med større områder blir det bedre biloppstillingsområder og mindre trafikkproblemer.

Tidligere har koronatestingen foregått utendørs i telt. Nå er testingen flyttet inn moderne brakkerigger som gir langt bedre arbeidsforhold for kommunens ansatte som utfører testingen. De ansatte får også nødvendige garderober, pauserom og møterom.

Ved innkjøringen til Svinesund testsenter skal man henvende seg i denne hvite containeren. Der får du beskjed om hvilken teststasjon på området du skal kjøre til. Henrik D. Meyer

Mulig å utvide

På dette nye testsenteret er det lagt til rette for at man kan utvide testaktiviteten etter hvert dersom situasjonen krever det. Det står allerede flere brakkerigger på stedet som skal tas i bruk etter hvert.

I første omgang er det testingen av reisende som krysser grensen mellom Sverige og Norge som utføres ved dette testsenteret. Det er en testaktivitet som Halden kommune utfører på oppdrag fra Helsedirektoratet.

Koronatesting ved Svinesund testsenter foregår nå innendørs i brakker som dette. Henrik D. Meyer

Flytter fra Os i januar

På nyåret vil også Halden kommunes egen testing av Haldens innbyggere flyttes til det nye senteret på Svinesund. Da vil testsenteret på Os legges ned. Også de som besvarer koronatelefonen vil ha sitt arbeidssted på Svinesund.

Ved å flytte all testing inn i moderne brakkerigger får disse ansatte bedre arbeidsforhold enn det er mulig å tilby i telt og i gymsalen på Os. I tillegg kan det være nyttig å samle alle ansatte som driver med koronatesting på et sted i kommunen.

I denne brakkeriggen skal de som svarer koronatelefonen jobbe. I tillegg vil det bli møterom og garderober. Henrik D. Meyer
Her er mer informasjon om Svinesund testsenter

Her er Halden kommunes samleside med koronainformasjon