Avslutter koronatesting

Avslutter koronatesting

1.mai i år ble det lokale testsenteret på Svinesund avsluttet og fraflyttet. Testing for korona har fram til nå fortsatt i Jacob Blochs gate. 24.juni legges dette tilbudet ned.

- Det er veldig sjelden det er noen som trenger en PCR-test nå, sier avdelingsleder Madelene Berger.

Beslutningen om å stenge helt er tatt etter å ha vurdert behovet og i samsvar med hvordan våre nabobyer har gjort det. Fredag 24.juni er siste dagen koronatest-senteret er åpent.

En stor jobb

Siden starten av pandemien har det blitt testet over 70 000 mennesker på Haldens lokale testsenter. De ansatte har gjort en super innsats og har hatt hektiske hverdager siden våren 2020. Nå er ikke lenger behovet for massetesting til stede.

Regjeringens retningslinjer for korona finner du her

- Kommunen er fortsatt i beredskap og kan raskt trappe opp igjen aktiviteten om det skulle vise seg nødvendig. Men slik situasjonen er i dag, har vi ikke lenger behov for et eget bemannet testsenter, sier Berger.

Trenger du å ta en hurtigtest ved mistanke om koronasykdom kan du hente det i Servicesenteret, Storgata 8.

Her finner du informasjon om koronatest

Vaksinering

Koronavaksineringen fortsetter

Har du ikke fått tre doser ennå - fire for de over 80 år – kan du bestille time. I Jacob Blochs gate 4 vaksinerer de på onsdager. Kontoret er stengt for ferieavvikling hele juli, men fra 3.august er de på plass igjen.

Informasjon om koronavaksine

Vaksinekontoret

Vaksinekontoret, hvor du kan få oppfriskningsvaksiner for voksne, reisevaksiner, vaksine mot skogflottensefalitt, råd og veiledning har feriestengt i uke 29.

Telefontid og oversikt over når vaksinekontoret er bemannet finner du her