Trenger du en hurtigtest?

Det er lurt å teste seg, hvis man er i tvil. Her kan du hente gratis hurtigtest.

Begrenser besøk ved institusjoner

Det er svært viktig ikke å få smitte inn på helseinstitusjonene mens vaksineringen mot koronaviruset pågår. Derfor innføres nå en ytterligere begrensning på besøk.

Halden kommune innfører en midlertidig regel om at hver pasient ved kommunens institusjoner kun kan få besøk av 1 fast besøksvenn mens vaksineringen pågår ved institusjonene.

- Vi har nå startet vaksinering av våre pasienter ved sykehjem i Halden. Går alt etter planen, vil våre pasienter være fullvaksinert i løpet av uke 5. Det er svært viktig at vi ikke får smitte inn på institusjonene i denne perioden, da det medfører at vi ikke kan følge vaksinasjonsplanen, sier direktør helse og mestring Veronica Aam.

Vaksineringen har startet

Inger Marie Ohlsen (90) fikk Haldens førte koronavaksine av fagsykepleier Malin Berger.IMG_7649.jpg - Klikk for stort bildeInger Marie Ohlsen (90) fikk Haldens førte koronavaksine av fagsykepleier Malin Berger Henrik D. Meyer  Om morgenen onsdag 6. januar kunne fagsykepleier Malin Berger gi Inger Marie Ohlsen (90) som bor på Bergheim bo- og aktivitetssenter Haldens aller første koronavaksine. Samme dag ble all vaksinering gjennomført ved Bergheim, så nå står beboere ved Solheim og Iddebo for tur.

Covid 19-vaksinen er en vaksine som må tas i to doser. Halden kommune håper at alle beboere ved våre sykehjem har fått første vaksinedose i løpet av uke 2. Dose nummer to vil bli gitt etter tre uker.

Regelen om 1 besøksvenn gjelder til all vaksinering er gjennomført i kommunens institusjoner, noe Halden kommune forventer er utført i løpet av uke 5. Dette er selvsagt med forbehold om at leveranse av vaksine går som forventet.

Begrens besøk og husk munnbind

Samme dag som første vaksinering ble gjennomført i Halden, innførte Halden kommune en lokal koronaforskrift. Denne forsterker de nasjonale smittevernstiltakene som regjeringen innførte 2. januar.

Det er i sammenheng med disse nye smittevernstiltakene at Halden kommune dessverre ser det nødvendig å begrense besøk rundt beboere i helseinstitusjonene ytterligere.

- Vi oppfordrer pårørende til å begrense besøk ved våre institusjoner i størst mulig grad frem til vi er ferdig med å vaksinere alle våre pasienter. Ved besøk i sykehjem er munnbind påbudt, og besøk må forhåndsavtales, sier Veronica Aam.

Bemannede boliger

Halden kommune kan ikke innføre samme regler for bemannede boliger, men har likevel en klar oppfordring til pårørende til personer i bemannede boliger i Halden.

- Jeg vil oppfordre dere som er pårørende til personer i bemannede boliger om å begrense besøk og være ekstra varsomme med smittevernreglene i den tiden vi nå går inn i. Vi vet ikke helt når vaksine er tilgjengelig for personer i bemannede boliger, men vi vet at ved et smitteutbrudd vil vi ikke kunne vaksinere beboerne, sier Aam.

Regjeringen har anmodet om at vi ikke skal besøke hverandre nå, men at de som bor alene kan ha besøk av 1 til 2 personer. Dette gjelder også i bemannede boliger.

– Vi oppfordrer alle som besøker sine kjære i risikogruppen om å benytte munnbind ved besøk. Hold avstand og unngå klemmer. Alle våre ansatte vil fortsette tiltaket om å bruke munnbind i pasientnært arbeid hvor det ikke er mulig å holde 1 meters avstand. Tusen takk for at dere holder ut litt til og hjelper oss å begrense smitten, sier direktør helse og mestring Veronica Aam. ­

Her er hovedmenyen for all lokal koronainformasjon fra Halden kommune