Flere i Comet bør testes

Det er nå totalt 14 personer tilknyttet Comet som har testet positivt for koronavirus. Alle som har vært i ishallen i det siste og som får symptomer, bør la seg teste.

Alle de 14 som har testet positivt, er voksne personer tilknyttet Comet. Tirsdag kveld var tallet fem. Se tidligere pressemelding her.

Det jobbes kontinuerlig med testing og smittesporing for å avklare situasjonen rundt ishockeyklubben og det forventes at smittetallet øker. Nå bør både barn og voksne vurdere om de bør testes.

- Jeg oppfordrer nå alle barn og voksne som utvikler symptomer på koronavirus og som har vært i Halden ishall mandag 18. januar eller senere, til å ta en koronatest, sier kommuneoverlege Kjersti Gjøsund.

Kan testes uten timebestilling

Alle barn og voksne som har vært i ishallen 18. januar eller senere og som får symptomer, kan nå møte opp uanmeldt ved Svinesund testsenter for å få tatt koronatest. Uten timeavtale må man da stille seg i køen til teststasjonene for de som har krysset grensen. Svinesund testsenter har døgnåpent.

Vanligvis skal haldensere bestille time for koronatest og testes i en egen lokal teststasjon på Svinesund med kortere åpningstid, men ettersom det for tiden er god kapasitet på grensetestingen har vi fått avklart med Helsedirektoratet at vi kan gjøre et unntak i denne situasjonen. Det gjør vi for å få tilby en rask og enkel løsning for mange.

Symptomer

Pasienter med koronainfeksjon har ofte symptomer som feber, hoste, tungpustethet, tap av smak- eller luktesans, sår hals, eller sykdomsfølelse. Men i en del tilfeller vil pasientene kun ha lette forkjølelsessymptomer. Derfor skal alle med nyoppstått luftveisinfeksjon testes.

Her er Halden kommunes hovedmeny for all koronainformasjon