Her er koronareglene for Halden

Takk for at du fortsatt har få nærkontakter og god avstand! Her er alle smittevernsreglene som gjelder fra 12. april.

Frister det med en sykkeltur i påsken?

Nå setter Halden kommune ut elsyklene vi har for utleie, slik at du har mulighet til å benytte fridagene i påsken til en sykkeltur eller to.

En nasjonal undersøkelse viser at det er mange som velger å bli hjemme i påsken i år. Hva kan da passe bedre enn å leie en elsykkel og prise våren på en tur rundt i nærmiljøet? Vårpussen på kommunens elsykler er gjort, og de står nå klare for utleie i Busterudparken og ved jernbanestasjonen.

Halden kommunes utlånsordning av elsykler er både for at de ansatte skal kunne bruke de i arbeidstiden og for at innbyggere og turister kan leie de rimelig når de måtte ønske det.

Noe som er viktig å huske på er at sykkelen alltid må leveres tilbake der den ble leid. Halden er ikke en stor nok by til at det er mulig å benytte systemer med rullering på plasser - slik de kan i større byer. Så leier du en sykkel må den settes tilbake på lading der du tok den for at systemet skal fungere.

Slik bruker du ordningen

De første elsyklene blir plassert ut ved Busterudparken og foran jernbanestasjonen. Etter hvert som syklene blir klargjort for bruk blir det satt ut flere på de etablerte ladeplassene til Halden kommune.

Leie en Smart City elsykkel:

Du booker den i Move About-appen og registrerer tid og sted du trenger sykkelen. Appen finner du der du laster ned apper.

• Registrere deg i appen i god tid før du planlegger å leie elsykkel.
  • Det er viktig å huske å sette elsykkel tilbake på samme sted du tok den, betalingen går fram til sykkelen er satt korrekt tilbake i stativet.
  • Det er også viktig å huske å låse sykkelen når du parkerer sykkelen et sted uten tilsyn. Det er en vaierlås på sykkelen. Nøkkel til vaierlåsen kan frigjøres når sykkelen er booket og tatt ut av sykkelstativet.
  • Vær bevisst på å overholde tiden du har satt i appen slik at det ikke går utover neste som skal bruke elsykkelen.
  • Når du skal starte motoren på sykkelen trykker du på to sider av "boksen" som sitter på venstre side av styret. Der kan du så velge stil med opp og ned-taster.

- 20 kr/timen

- Makspris er 80 kr innenfor tidsrommene 08.00 til 16.00 og 16.00 til 08.00