Grensene er klargjort for åpning

Fredag gjorde Halden kommune de små grenseovergangene i vårt distrikt klare for åpning. Nå er det også klart når grensen åpner.

Fredag ble det kjent at regjeringen har besluttet å åpne alle grenseoverganger til Norge fra midnatt, natt til onsdag 6. oktober. I vår kommune betyr det at også Kornsjø, Holtet og Tyslingsmoen/Berby åpnes for trafikk igjen til uka.

Les regjeringens pressemelding om grenseåpningen her

Det blir ikke opprettet noen form for koronatesting ved disse mindre grenseovergangene i Halden. Reisende med testplikt må komme seg til Svinesund eller annen offentlig teststasjon så raskt som mulig og senest innen 24 timer etter ankomst. Det er den enkeltes ansvar å kjenne til gjeldene regler ved grensepassering. Brudd på dette kan føre til straff.

Halden kommune har vært opptatt av å jobbe raskt for at alt skal være klart til åpning, så snart myndighetene beslutter dette. En del av dette har vært å planlegge skilting og utføre dette i praksis. Fredag ble derfor ny skilting om reisendes plikter montert ved Kornsjø, Holtet og Tyslingsmoen/Berby. Med det er Halden kommunes del av grenseåpningen gjennomført.

Samtidig har Veidrift AS som jobber for Viken fylkeskommune sørget for å fjerne de fysiske sperringene ved Berby og Holtet. Dermed er det nå ingen av grenseovergangene i Halden kommune som nå har fysisk sperring. Likevel er det bare Svinesund som er åpent og godkjent som grenseovergang pr i dag. Det er reisendes ansvar å respektere at grenseovergangene ikke er formelt åpne før midnatt, natt til onsdag 6. oktober.

Se Halden kommunes hovedmeny for koronainformasjon her