Haldenfestivalen: Alt du må vite om trafikken

Haldenfestivalen: Alt du må vite om trafikken

Det vil være begrenset fremkommelighet for biler i Halden sentrum 16. – 19. juni. Dette gjelder særlig på sydsiden. Bli med på moroa, men planlegg kjøring og vær ute i god tid!

Helgen 17. juni til 19. juni skjer det mye i Halden! Det er opera i festningen. Lørdagen er det Haldendagen og Frivillighetens år markeres. Og så er det Haldenfestivalen med tivoli, konserter og mye moro hele helgen. Derfor vil det komme mange mennesker til byen.

Særlig Haldenfestivalen gjør at vi må stenge noen veier og parkeringsplasser på sydsiden av Halden sentrum for å få plass til alt som er gøy. Hvis du planlegger å kjøre bil til Halden sentrum i løpet av helgen, så må du være oppmerksom på følgende:

Parkering

 • BaneNors pendlerparkeringsplass i Jernbanegata vil bli benyttet til tivoli. Rigging av tivoli starter torsdag 16. juni klokken 09.00. Etter dette og gjennom hele helgen er parkeringsplassen stengt.
   
 • Torget skal benyttes til konserter og festivalaktiviteter. Det vil derfor være parkering forbudt på hele torget fra og med torsdag 16. juni til og med søndag 19. juni.
   
 • Borgergaten og Blokkhusgaten: Her vil det være all stans forbudt fra torsdag 16. juni klokken 15 og gjennom hele helgen. Dette skyldes at Norske Skogs lastebiler må kjøre denne ruten gjennom festivalhelgen, og da er det ikke plass til parkerte biler der.

Omkjøring/stengte veier

Følgende midlertidig kjøremønster gjelder fra fredag kl. 9 til søndag kl. 19. Se skiltplan under for plassering av skilt, sperringer og vakter.

 • Tollbugata vil være stengt for trafikk mellom Kongens Brygge og Absolute Bar – altså langs Brygga kultursal og Tollboden. I dette området vil det være matmarked og tivoliboder.
   
 • Alle innkjøringer mot torget vil være stengt. Dette gjelder Blokkhusgata, Storgata, Rådhusgata og Torget (innkjøring fra Olav Vs gate).
   
 • Jernbanegata – deler av gata stenges for trafikk. Sperringen vil komme ved BaneNors parkeringsplass slik at det er mulig å komme til boligene på Langbrygga. Jernbanegata får ellers redusert tillatt hastighet til 30 km/t denne helgen.
   
 • Kirkegata – det åpnes midlertidig for å kjøre begge veier. Dette gjøres blant annet for å kunne komme til og fra jernbanestasjonen.

I tillegg til skilting, vil det være fysiske vakter flere steder. Dette er for å sikre nødvendig fremkommelighet for nyttekjøretøy som Norske Skogs lastebiler, varelevering og utrykningskjøretøy.

Buss/taxi

 Plan for trafikken under Havnefestivalen 2022 Halden kommune