Ikke drop-in for innreisetest

Det er stort press på grensene for testing. Dersom det er stor pågang og lang kø kan politiet eller testsenteret be deg om å reise til hjemkommunen din for å teste deg.

Bor du i Halden må du bestille time for dette, det er ikke drop-in.

Klikk for stort bilde  Det lokale testsenteret på Svinesund opplever at reisende som blir sendt videre av politiet eller det internasjonale testsenteret tar direkte kontakt med dem. Dette er forståelig ettersom testsentrene ligger i umiddelbar nærhet til hverandre. Reisende som bor i Halden må imidlertid forhåndsbestille time til testing på det lokale testsenteret. Du har 48 timer på deg til å ta testen.

Du kan booke tid til test på nett, eller ringe testsenteret for å bestille time.  Bor du i Halden bestiller du time på denne nettsiden (Helseboka), eller ringer koronatelefonen på 488 85 200. Telefonen er ikke bemannet hele døgnet, så den beste måten å komme i kontakt er å bestille time på nettet.

Mer info om testing finner du på denne siden. Her finner du også lenken til side for timebestilling på nett og telefonnummer for bestilling av test.

Etter at reglene for innreise til Norge ble endret i begynnelsen av juli, har det vært stor pågang for å teste seg. Særlig Gardermoen og Svinesund har opplevd stort trykk av reisende og det har ført til lange køer av folk.

Det jobbes med å finne bedre løsninger, og som et strakstiltak har myndighetene nå bestemt at flere må til hjemkommunen sin for å teste seg.

De som blir vinket videre av politiet eller testsenteret ved innreise til Norge skal teste seg i sin hjemkommune innen 48 timer.

Innbyggere i Halden som skal testes ved innreise til Norge, må ta kontakt med koronasenteret for å bestille time.
Dette gjelder både de som kommer med fly til Gardermoen, over grensen ved Svinesund eller inn i landet på andre måter.