Trenger du en hurtigtest?

Det er lurt å teste seg, hvis man er i tvil. Her kan du hente gratis hurtigtest.

Karantene og testing

Her er oppdaterte regler om karantene og testing i forbindelse med ishall-utbruddet.

Halden kommune startet samarbeidet med Nasjonal smittesporingsgruppe i Folkehelseinstituttet (FHI) 26. januar. Med et stort og alvorlig utbrudd av covid-19,  så har hovedfokuset den første uken vært omfattende karantenesetting og rask testing av alle som har vært tilknyttet Halden ishall.

Tidligere nyhetsoppdateringer om koronasituasjonen i Halden finner du her.

- Rask respons har heldigvis gitt gode resultater, og foreløpig har alle nye smittetilfeller i Halden kjent smittevei. Den engelske mutasjonen med økt smittsomhet gir ekstra utfordringer med svært mange personer i karantene, men smittesporingsarbeidet foregår på samme måte som tidligere, sier kommuneoverlege Kjersti Gjøsund.

Etter nye samtaler med FHI, så er det nå følgende regler som gjelder for karantene og testing under Ishall-utbruddet:

Karantene

• Husstandsmedlemmer til den smittede skal ha 15 dagers karantene, med mindre den smittede lever helt isolert i en egen del av boligen.
  • Øvrige nærkontakter til den smittede skal ha 10 dagers karantene fra den dagen de ble eksponert for smitte.
  • Husstandsmedlemmer til nærkontakter skal være i avklaringskarantene fram til nærkontakten har mottatt negativt svar på sin første PCR-test.

Testing

• Nærkontakter til smittet skal testes med PCR to ganger, en PCR-test så snart som mulig og en PCR-test på dag 7.
  • Hvis det kun er mulig å gjennomføre en PCR-test i karanteneperioden, så skal denne gjennomføres på dag 7.
  • Smittesporer kan i tillegg be om en hurtigtest av nærkontakten ved behov.
  • Hurtigtest kan være aktuelt som tillegg til den første PCR-testen når det er viktig med en rask avklaring med tanke på videre smittesporing.

Den engelske mutasjonen er mer smittsom enn koronaviruset som har vært påvist i Halden tidligere under pandemien. De som er i karantene skal derfor ikke gå i matbutikk eller apotek. Nærkontakter må derfor informere smittesporer hvis ingen de kjenner kan bistå med nødvendige innkjøp.

- Det er svært viktig at de som er i karantene ikke oppholder seg i nærheten av andre. Turer med egen husstand er greit, men da i områder med lite folk. De som er i karantene kan ikke være sammen med venner eller andre familier som også er i karantene, sier kommuneoverlegen.

Her er Halden kommunes hovedmeny for all koronainformasjon.