Kokevarsel for boliger i Øvre Knardal

Det har kommet kloakk i drikkevannet til 7 husstander i Brigadeveien i Øvre Knardal. Beboerne dette gjelder må koke drikkevannet før bruk.

* Artikkelen er oppdatert 23/4 med informasjon om at det er bekreftet funn av kloakk i drikkevannet.

Torsdag skjedde det et graveuhell i forbindelse med et anleggsarbeid i området Grenaderveien/Skytterveien i Øvre Knardal. En entreprenør som jobber for Halden kommune har ved et uhell gravd over feil rør.

De første analysene bekreftet fredag at det har kommet kloakk inn i drikkevannet til 7 boliger. Som følge av dette gjennomføres ekstra spyling og kloring av rør fredag.

Dette gjelder boligene i Brigadeveien 11, 13, 15, 16, 18, 20, 30.

Vannet er nå koblet fra for å utbedre skaden på rørene. Når det er gjort vil vannet bli koblet på igjen, men vannet er da ikke friskmeldt. Abonnentene på disse adressene må koke vannet før det drikkes og brukes i matlaging fram til Halden kommune melder fra om at det er friskmeldt. Ved bruk av vann fra springen til vask eller annet, er det viktig å være nøye med å ikke svelge vann.

- Vi kommer nå til å klore vannledningen. Videre vil vi sende vannprøver til analyse. Det skal vi gjøre tre dager på rad med 24 timers mellomrom. Det betyr at disse syv boligene må koke vannet i minst 3 døgn, sier fagleder VA Roy Prang.

Dersom noen av disse boligene ønsker å få utkjørt kanner med rent vann, kan de kontakte rørleggervakten på telefon 93244007.

Halden kommune jobber nå med å orientere de berørte boligene direkte. Halden kommune vil informere beboerne så snart vannet friskmeldes. Inntil da må vannet kokes.

Hva bør du gjøre når du får kokevarsel? Se flere råd fra FHI her!