Trenger du en hurtigtest?

Det er lurt å teste seg, hvis man er i tvil. Her kan du hente gratis hurtigtest.

Koronavaksine

Koronavaksine

Koronavaksinen er gratis og frivillig. Du er derfor ikke pålagt å vaksinere deg, men vi anbefaler at du gjør det. Her gir vi deg statusoppdateringer og praktisk informasjon om vaksineringen i Halden.

Oppfriskningsdose (3.dose) 

Det er de mellom 65 og 80 + som nå vil få tilbud om en oppfriskningsdose med koronavaksine. Det må være 5 måneder siden du fikk 2.dose. Det skal også gå minimum en uke mellom influensavaksinen og den tredje dosen med koronavaksinen,

Når det er klart for din aldersgruppe til å bestille tid for vaksinering får du en SMS. Der kan du klikke på lenken som tar deg direkte til bestillingen. Det er også mulig å ta kontakt på tlf: 989 04 425 

Telefonen er åpen tirsdag til fredag kl.8.30 til 15.30. Stengt for lunsj mellom kl.11.30 og 12.00

Alle som har pårørende og bekjente som tilhører denne gruppen oppfordres til å sjekke om disse har fått vaksine og eventuelt hjelpe dem med å bestille time.

Husk å møte i passelig tid til timen din - ikke for tidlig og ikke for sent - da er det størst sjanse for at systemet fungerer godt.

Status for vaksinering i Halden (oppdatert 1.desember)

Vaksinerte til nå:

Totalt er nå 24.673 personer vaksinert. Av disse er 21.775 fullvaksinerte med to doser. I tillegg har 5.159 personer fått en 3.dose. Dette omfatter både personer med sterkt svekket immunforsvar som har fått en 3.dose, samt eldre over 65 år og helsepersonell som har fått en oppfriskningsdose. Den siste gruppen utgjør 296 personer.

Tallene ovenfor er antallet vaksiner satt ved vaksinasjonssenteret i Halden. Her er det imidlertid vaksinert mange uten bostedsadresse i Halden, blant annet personell som arbeider i helsevesenet i Halden, men har annen bostedsadresse, studenter ved høyskolen, fengselsinnsatte og lignende. Likeledes er mange Haldensere vaksinert andre steder som på Sykehuset Østfold og der de studerer.

I det sentrale vaksinasjonsregisteret (SYSVAK) er det pr. 28.november registrert 24.917 haldensere som har fått én dose, 22.450 som har fått to doser og 5.121 som har fått 3 doser.

Dette betyr at av befolkningen som er 18 år eller eldre, har 91,8 % fått én dose og 88,3 % to doser koronavaksine. Av de som er 65 år eller eldre har 70,1 % fått tre doser. I tillegg har 71 % av 12-15-åringene og 88 % av 16-17-åringene fått én dose.

Vaksinering denne uke (uke 48):

Denne uken vaksinerer vi

  • alle som er 12 år eller eldre, ønsker vaksine og ennå ikke har fått 1.dose
  • alle som er 18 år eller eldre, har fått 1.dose for minst 4 uker siden og ønsker 2.dose
  • pasienter som fra behandlende sykehuslege har fått beskjed om at de anbefales en 3.dose og det er gått minimum 4 uker fra de fikk 2.dose
  • alle som er 65 år eller eldre og hvor det er gått mer 5 måneder siden 2.dose
  • helsepersonell med pasientkontakt og hvor det har gått 6 mndr siden 2.dose

Vi vaksinerer denne uken onsdag og torsdag kl. 08.30 - 15.30. Det er timebestilling. Ring for å bestille time (se under). De som er over 65 år og har fått en SMS med invitasjon til å bestille time, kan også bestille time direkte på nett ved å trykke på lenken i SMS’en.

Når det gjelder helsepersonell med pasientkontakt får disse tildelt time for en oppfriskningsdose ut fra innsendte lister fra deres ledere.

En kan velge om en vil bli vaksinert med Pfizers vaksine Comirnaty eller Modernas vaksine Spikevax. Vi er for øyeblikket tomme for Spikevax, men venter inn ny forsyning i uke 49. Personer som er 65 år eller eldre og skal ha en oppfriskningsdose, vil få Pfizers vaksine Comirnaty.

Telefonen, 989 04 425 er denne uken åpen tirsdag, onsdag og torsdag kl. 08.30-15.30 (lunsj mellom kl. 11.30 og 12.00). Mandag og fredag er telefonen stengt.

Videre planer for vaksinering

Dersom det er personer som ikke har fått bestilt time til vaksinering med 1.dose eller 2.dose, kan dette gjøres ved å ringe vaksinasjonssenteret på telefon 989 04 425. Disse vil bli prioritert.

Neste uke (uke 49) vil vi vaksinere onsdag og torsdag fra 08.30 - 15.30 og sannsynligvis en dag til. Hovedfokus vil være personer som er 65 år eller eldre som ønsker en oppfriskningsdose, samt helsepersonell med pasientkontakt.

16- og 17-åringer får tilbud om 2.dose ved drop-in-vaksinering 7. og 8.desember, begge dager kl. 16-20.

Ønsker du informasjon om Koronasertifikatet?

Gå inn på Helsenorge.no. Der finner du oppdatert informasjon og veiledning:

Etterregistrering av Covid19 vaksiner

Halden kommune tilbyr etterregistrering av Covid19 vaksiner gitt i utlandet. Vaksinene må være godkjent av det europeiske legemiddelbyrå (EMA) per i dag gjelder dette:

  • Comirnaty (BioTech/Pfizer)
  • Vaxzrevria (AstraZeneca)
  • Spikevax (Moderna)
  • Janssen

Etterregistrering av vaksiner kan gjøres for de som har norsk fødselsnummer eller d-nummer, og har bosted eller oppholdssted i Halden kommune. Vaksinene blir registrert i det nasjonale vaksineregisteret SYSVAK.

Vedkommende som ønsker etterregistrert Covid19 vaksiner må sende inn kopi av pass og dokumentasjon på vaksiner, for eksempel koronapass fra andre land. Det vil gjøres en skjønnsmessig vurdering av om innsendt dokumentasjon kan benyttes til etterregistrering.

Dokumentasjon sendes via eDialog

 Sted for vaksinering

Haldens vaksinasjonssenter for koronavaksine er i Svinesundsveien 336 på Sørlifeltet. - Klikk for stort bildeHaldens vaksinasjonssenter for koronavaksine er i Svinesundsveien 336 på Sørlifeltet. Henrik D. Meyer

Noen innbyggere vil bli vaksinert ved Halden kommunes helseinstitusjoner, men de aller fleste innbyggere i Halden vil få sin koronavaksine ved Halden kommunes vaksinasjonssenter 

Adresse: Svinesundsveien 336
Telefon: 989 04 425


Dette er et næringslokale på Sørlifeltet som Halden kommune leier av GG Gruppen. Bygningen ligger rett inntil Svinesundsveien og er godt synlig for alle som kjører inn og ut av Halden.

Transport til vaksinering

Bil:

For å komme seg til vaksinasjonssenteret med bil, må man ta av Svinesundsveien inn mot Isebakke. Deretter er det første vei til høyre umiddelbart etter man har kommet ut av krysset på Sørlifeltet. Utenfor bygget er det gode parkeringsmuligheter for publikum som kjører bil.

Bussholdeplass ved vaksinasjonssenteret på Sørlifeltet. Vaksinasjonssenteret er rett bak trærne til høyre i bildet. - Klikk for stort bildeBussholdeplass ved vaksinasjonssenteret på Sørlifeltet. Vaksinasjonssenteret er rett bak trærne til høyre i bildet. Henrik D. Meyer Buss:

Det er bussholdeplass rett i nærheten for de som ønsker å benytte buss. Rutebussene til Fredrikstad, Sykehuset Østfold og Strømstad stopper på Svinesundsveien utenfor bygget. Det anbefales å bruke bussholdeplassen nær Byggmax ved undergangen på Sørlifeltet, slik at man ikke må krysse hovedveien.

Se norske rutetider her (Østfold kollektivtrafikk)
Se svenske rutetider her (Gränspendelen/Västtrafik)
Transporttilbudet Flex

Skyss

I Halden har vi god erfaring med å hjelpe hverandre til vaksinering. Det håper vi at haldenserne vil gjøre også denne gangen. Har du noen kjente og kjære som ikke har bil, oppfordrer vi deg til å tilby deg å kjøre til vaksinering. Og du som ikke selv kjører - spør om hjelp i god tid.  

Har du ingen som kan kjøre deg og du ikke kan ta buss, så ring for å bestille vaksine og skyss samtidig. Vi vil finne en transportløsning til de som ikke klarer dette selv hvis vi får beskjed, men det er viktig at alle forsøker å ordne transport selv så ikke kommunen må bruke mye tid og ressurser på dette.

Lurer du på noe mer om koronavaksinen, bør du se her. (FHI)

Her er Halden kommunes hovedmeny for koronainformasjon