Ny direktør ansatt

Voica D. Imrik er ansatt i den nyopprettede stillingen som direktør for samfunn og samskaping.

Halden kommune etablerte ved årsskiftet en ny kommunalavdeling som heter «samfunn og samskaping». Det er toppleder for denne avdelingen som nå er ansatt. Den nye direktøren blir en del av kommunens øverste ledergruppe.

Fra lederjobb i Fredrikstad kommune

Voica D. Imrik - Klikk for stort bildeVoica D. Imrik blir direktør for samfunn og samskaping fra august 2021. Privat  Voica D. Imrik (53) er gift og bor i Fredrikstad. Hun kommer fra stillingen som etatsjef bygg og eiendom i Fredrikstad kommune. Den jobben har hun hatt siden 2017. Før det var hun forvaltningssjef og virksomhetsleder grunneiendom i i Fredrikstad kommune.

Tidligere i karrieren har hun blant annet jobbet som politiadvokat ved Østfold politidistrikt og juridisk spesialrådgiver i Fredrikstad kommune. Hun har også jobbet som miljøarbeider ved krise- og incestsenteret i Fredrikstad.

Imrik er utdannet jurist fra Universitetet i Oslo og har også studier i ledelse fra Høgskolen i Østfold.

- Jeg er veldig glad for at Voica D. Imrik har takket ja til denne viktige jobben. Vi har valgt å bruke litt ekstra tid på å ansette noen i denne nye stillingen og vi har hatt mange dyktige mennesker på søkelistene. Med Imriks solide og varierte bakgrunn er jeg helt sikker på at vi har funnet den rette til å lede vårt arbeid med å forme fremtidens kommune, sier kommunedirektør Roar Vevelstad.

Ny kommunalavdeling

Kommunalavdeling samfunn og samskaping blir Halden kommunes fjerde kommunalavdeling. Den kommer i tillegg til «Helse og mestring», «Undervisning og oppvekst» og «Teknisk». Mange av virksomhetene som nå samles i en ny kommunalavdeling har tidligere vært organisert som stabsfunksjoner under kommunedirektøren. Ved å endre på dette blir organiseringen mer lik resten av kommunen.

Kommunalavdeling samfunn og samskaping vil inneha følgende områder: Næringsutvikling og Smart City, Frivillighet og folkehelse, SLT-funksjon, Overordnet plan, Service og kommunikasjon, Kultur, NAV, Halden kommunale kompetansesenter og Arbeids- og aktivitetssenter.

- Det er mange virksomheter som ligger under begrepet samfunn og samskaping, men det er en logikk i dette. Mye av dette handler om dialogen vi har med innbyggerne våre og den vil vi skal bli bedre. Flere andre virksomheter handler om skape arbeid og aktivitet. Ved å koble ulike miljøer som har noe felles, skal vi samarbeide mer internt for å få til enda mer for haldenserne, sier kommunedirektøren.

Starter i august

Voica D. Imrik begynner i Halden kommune 2. august. Direktør teknisk Ulf Ellingsen har også ansvaret for kommunalavdeling samfunn og samskaping fram til ny direktør starter i jobben.