Smitte ved Låby, Berg og Tistedal skoler

Et klassetrinn ved Berg skole, to klassetrinn ved Tistedal skole og tre klassetrinn ved Låby skole er satt i karantene. Det er for tidlig å teste disse elevene, så foresatte bes om ikke å ringe koronatelefonen nå.

To ansatte ved Tistedal skole, en ansatt ved Berg skole og to ansatte ved Låby skole har testet positivt for koronavirus. Som følge av dette er seks hele klassetrinn i Halden satt i karantene. Det er 2. trinn og 3. trinn på Tistedal skole. Det er 7. trinn ved Berg skole. Og det er 1., 2., og 3. trinn ved Låby skole.

Foresatte er orientert av Halden kommune om at det er for tidlig å teste disse elevene. Det skyldes at de har vært på skolen tidligere denne uken. Dersom de har vært eksponert for viruset denne uken, så er det for tidlig å påvise smitte. En koronatest av disse elevene nå, vil rett og slett ikke avdekke eventuell smitte.

- Likevel opplever betjeningen på Halden kommunes koronatelefon at mange nå ringer dit, som følge av at alle disse elevene er satt i karantene. Det er forståelig at mange er bekymret, men å ringe koronatelefonen når det ikke er nødvendig gjør det bare vanskeligere for oss å håndtere smittesituasjonen i Halden akkurat nå. Jeg ber om at alle er tålmodige, sier kommuneoverlege Kjersti Gjøsund.

Halden kommune kommer til å kontakte alle de berørte elevene/foresatte når det er hensiktsmessig å utføre koronatest. Alle vil bli oppringt senere i karantenetiden. Dette er i tråd med helt ordinær smittesporing.

Her er Halden kommunes hovedmeny for koronainformasjon.