Trenger du en hurtigtest?

Det er lurt å teste seg, hvis man er i tvil. Her kan du hente gratis hurtigtest.

Smitte ved Vaterland tilrettelagt bolig

En ansatt er bekreftet smittet og de som har vært i kontakt med vedkommende er satt i karantene.

- Vi har i dag fått bekreftet at en ansatt som har vært på jobb hos oss denne uken har testet positiv for covid-19. Smitteverntiltak har blitt igangsatt og vi tar alle forholdsregler, men det er ikke bekreftet om det er den engelske mutasjonen av koronaviruset vi har med å gjøre her, forteller kommunedirektør helse og mestring, Veronica Aam.

Alle beboere og ansatte som har hatt nærkontakt med den smittede er satt i karantene, og alle som er direkte berørt er kontaktet.

- Vi tar dette veldig alvorlig og gjør en stor innsats for at viruset ikke skal spre seg til andre, hverken beboere eller ansatte på Vaterland. Alle her i boligen som har hatt nærkontakt med den ansatte blir testet med hurtigtest og PCR-test (test som sendes sykehuset) i morgen og så igjen etter 7 dager, forteller kommunedirektøren.

Beboere som er i karantene kan ikke ta imot besøk så lenge karantenen varer.

Vi viser til nasjonale retningslinjer og anbefalinger vedrørende besøk hos eldre, og kommer med en meget sterk oppfordring om å utsette besøk til situasjonen er avklart.

Koronainformasjon på fhi.no
Koronainformasjon på regjeringen.no