Smittetallet i Halden er null

Heller ikke torsdag 10. juni var det noen nye smittede i Halden. Nå har det vært 14 dager på rad uten nye smittetilfeller i Halden og dermed er det offisielle smittetallet for Halden null.

Man regner smittenivået etter antall smittede per 100.000 innbyggere, omregnet fra faktisk innbyggertall. All risikovurdering og beregning av nødvendige smittevernstiltak, skjer basert på smittenivået i løpet av en 14 dagers periode.

- I Halden har vi nå et smittetall på null per 100.000 innbyggere, sier en fornøyd kommuneoverlege.

Et så lavt smittetall har det ikke vært i Halden siden i fjor sommer. I juni og juli 2020 var det ingen nye smittede i Halden, så den forrige perioden vi registrerte et smittetall på null var i månedsskiftet juli/august i fjor.

- Det er spesielt hyggelig å informere om at smittetallet er null på samme dag som Halden ikke lenger har en lokal koronaforskrift. Fra fredag er det kun de nasjonale koronareglene om gjelder i Halden også, sier kommuneoverlege Kjersti Gjøsund.

Ved eventuelle nye smittetilfeller vil Halden kommune rapportere om dette på samme vis som alltid, slik at smitterapporten på kommunens nettside vil holdes oppdatert og media vil bli orientert. Samtidig vil vi fra i dag ikke sende daglig rapport til media på dager uten nye smittede.

Her finner du oversikt over smitterapporter og tiltak: