Stenger ishallen grunnet utbrudd i Comet

Fem personer tilknyttet Comet har testet positivt for koronavirus og det utelukkes ikke at flere i ishockeymiljøet er smittet. Halden ishall er stengt inntil videre, mens testing og smittesporing pågår.

Mandag ble en trener i Comet Bredde bekreftet smittet av koronaviruset. Tirsdag er fire ishockeyspillere på Comets A-lag bekreftet smittet. Smittekilden er foreløpig ukjent.

- Vi forventer at flere i Comet kan være smittet. Det vil bli gjennomført testing av en rekke personer tilknyttet Comet for å avdekke dette. Vi vet foreløpig ikke hvordan koronasmitten har kommet inn i ishallen, så det pågår nå omfattende smittesporing for å finne ut av dette, sier kommuneoverlege Kjersti Gjøsund.

Mange barn i karantene

Barn som har deltatt på Comets skøyte- og hockeyskole, samt flere grupperinger av barn i klubben, er satt i karantene.

Ytterligere en A-lagsspiller har tirsdag meldt fra om symptomer. Vedkommende har vært på jobb på Tistedal skole. Som følge av dette, settes klasse 2A, 2B, 2C ved skolen i foreløpig karantene i påvente av testresultat for spilleren.

Ishallen stengt

Halden kommune har stengt Halden ishall inntil videre. Det er foreløpig ikke avklart når hallen kan åpnes for aktivitet igjen.

Her er Halden kommunes hovedmeny for koronainformasjon.