Trenger du en hurtigtest?

Det er lurt å teste seg, hvis man er i tvil. Her kan du hente gratis hurtigtest.

Tester alle ansatte ved skole

Omtrent 40 ansatte ved Strupe ungdomsskole skal koronatestes før elevene kommer tilbake på mandag. Bred testing og karantenesetting har virket ved ishallutbruddet og nå videreføres denne praksisen også ved skolen.

Ved Strupe ungdomsskole er fire ansatte og to elever smittet av koronaviruset. De ansatte som er smittet har ikke vært nærme hverandre og alle retningslinjer er fulgt. På bakgrunn av smittetilfellene blant ansatte, vil det nå gjennomføres omfattende testing for å avklare situasjonen og stoppe videre smittespredning.

Bred testing og karantenesetting virker

En del av de 64 ansatte ved skolen er allerede testet de siste dagene i sammenheng med smitteutbruddet i Halden ishall. Nå har kommuneoverlegen i Halden besluttet å koronateste også resten av ansattgruppen ved skolen. Det betyr at omtrent 40 voksne ansatte må testes denne helgen.

- Vi er i dag veldig glad for at vi slo hardt ned tidlig på ishallutbruddet. Vi testet mange og vi satte enda flere i karantene. I ettertid har vi sett at det var svært viktig å gjøre. På bakgrunn av den erfaringen har vi nå besluttet å sørge for at alle ansatte ved Strupe ungdomsskole er koronatestet før vi åpner opp skolen igjen for elevene, sier kommuneoverlege Kjersti Gjøsund.

Det har ikke vært gjennomført møter eller andre samlinger blant ansatte. Skolen har fulgt alle retningslinjer om smittevern for skoler.

Ingen klasser på skolen

Strupe ungdomsskole hadde som øvrige skoler i Halden stengt mandag og tirsdag forrige uke i etterkant av at det ble avdekket mutert koronavirus i Halden. Onsdag til fredag hadde skolen hjemmeundervisning for alle klasser ved skolen.

- Vi har ikke hatt noen ordinære klasser til stede på skolen den siste uken og det gjør heldigvis at nesten ingen elever kan være utsatt for smitterisiko som følge av smitte blant ansatte. Vi har hatt to enkeltelever på skolen, men de har bare hatt kontakt med fire ansatte, sier rektor Malin Pedersen ved Strupe ungdomsskole i Halden.

Neste uke

Det er naturlig nok for tidlig å si hva konsekvensene av testing av alle ansatte får, men det planlegges for normal skole fra mandag. Dersom resultatene av testingen skulle gi vansker med skolens vanlige drift neste uke, så vil skolen informere om dette på skolens egne nettsider i løpet av søndag 7. februar.

Ved skolen har tre klasser i det siste vært i karantene. Klasse 10C er nå ute av karantene. Klasse 8A og 8B har sin siste dag i karantene på mandag.

Her er Halden kommunes hovedmeny for all koronainformasjon.