Trenger du en hurtigtest?

Det er lurt å teste seg, hvis man er i tvil. Her kan du hente gratis hurtigtest.

Vannlekkasje gir lavt vanntrykk

Grunnet en stor vannlekkasje har mange i Rokke, Brekkerød og Brødløs vært uten vann lørdag morgen. Det vil være lavt vanntrykk en god stund utover lørdagen, etter at vannet er tilbake.

Grunnet lekkasje er det kommet vann i veibanen. Vær oppmerksom når du kjører forbi Hjortsbergtunet lørdag morgen. Thor-Ole Nilsen

Litt før klokken 6 lørdag morgen ble det avdekket en stor vannlekkasje rett ved BRA-veien 68, i nærheten av Hjortsbergtunet. Det er husstander blant annet i Rokke, på Brekkerød, Brødløs og nærliggende områder som tidlig lørdag morgen var uten vann som følge av dette.

Midlertidig løsning

Halden kommune jobber utover lørdagen med å utbedre lekkasjen. Vannet ble stengt i 6-tiden, men allerede rundt klokken halv syv hadde kommunens rørlegger koblet om og startet omdirigering av vannet. Det betyr at vannet sendes en annen vei enn vanlig fram til abonnentene som en midlertidig løsning.

De fleste fikk vannet tilbake i løpet av en times tid, men ikke alle får vann samtidig fordi lange tomme rørledninger må fylles opp med vann. Særlig i Rokke vil man merke at det tar lenger tid før vannet er tilbake. Det er også noen få hus ved Hjortsbergtunet som vil være uten vann lenger.

Lavt vanntrykk

Det jobbes nå med å utbedre selve lekkasjen. Det er et stort rør på hovedvannledningen som er sprukket og som dermed må byttes ut. Det tar tid å grave dette fram og bytte selve røret. Mange abonnenter opplever lavt vanntrykk. Det er vi klar over. Slik vil det være så lenge de får vann med den midlertidige løsningen, men når selve lekkasjen er reparert ventes vanntrykket å bli normalt igjen.

Det kan ta en god stund utover lørdagen før lekkasjen er reparert.

Ved misfarget vann

Når vannet har vært borte en stund kan det medføre luft og misfarge i vannet. I så tilfelle bør du la vannet renne en stund så vil det bli normalt igjen.

Det har vært er mye vann i veibanen. Derfor er et kjørefelt i BRA-veien stengt ved Hjortsbergtunet. Det er skiltet og manuell dirigering. Halden kommune har strødd i området der det har rent vann.

Det er også et par hus som har fått vann i kjelleren som følge av denne lekkasjen.