Bli sett i høstmørket

Bli sett i høstmørket

Nå som mørket kommer er det viktig å bli sett, noe så enkelt som en refleks rundt armen kan redde liv.

Målet med refleksdagen som var 19. oktober er å minne folk på å bruke refleks, slik at ulykker kan forhindres. I følge Trygg Trafikk bruker kun fire av ti nordmenn refleks når de er ute i mørket.

En viktig ting å tenke på er at når du bruker refleks, får bilførere 10 istedenfor 2 sekunder til å reagere, det kan være forskjellen på liv og død. 

Høstmørket er allerede merkbart og snart er det vinter med lange, mørke kvelder. Vi ønsker at alle, både barn og voksne i Halden, skal komme seg trygt hjem, så ta fem minutter av dagen din til å feste reflekser på jakker og bagger. 

Bruk refleks, bli sett.

Våre beste reflekstips

Fest refleks på alle jakker og bagger

  1. Legg refleksbånd i skoene
  2. Bruk refleks som beveger seg når du går, da synes du best
  3. Bruk minst to reflekser slik at du er synlig fra alle kanter
  4. Heng refleksen i knehøyde eller bruk slapwrap på bein

 


Informasjon om refleksbruk kan du lese om på tryggtrafikk.no

Refleksvest er forbruksvare

Refleksvesten har god synlighet i mørket, men er en forbruksvare som bør byttes ut. Har du vasket refleksvesten ca 20 ganger bør du kjøpe en ny fordi reflekseffekten avtar. Det samme gjelder om du har refleksvester som brukes mye og som er 2-3 år gamle.

Refleksbrikker og refleksbånd går ikke ut på dato, men møkk og riper svekker reflekseffekten.

Er du usikker på om refleksvesten din fortsatt kan brukes? Du kan teste reflekseffekten ved å lyse på refleksen med en lommelykt i et mørkt rom for å se om den fortsatt lyser godt. Best effekt får du ved å holde lommelykten på høyde med hodet ditt. Sammenlign gjerne effekten opp mot en ny refleks.