Hopp til hovedinnhold
Hopp til søkeboks
Hopp over båndkommandoer
Logg på

Arbeidsgiver

Trond Grem Wold Endret:08.11.2018 13:19 Emneord (los) Skatter og avgifter, Byen og kommunen
En arbeidsgiver er en som tilbyr ytelser i form av lønn til en person som er engasjert for å utføre arbeid og som det skal foretas skattetrekk i. 
 
Dette gjelder også et enkeltstående oppdrag eller et spesielt arbeid selv om det ikke er tale om noen tilsetningsforhold.
 
Dette kan være gjennom en bedrift eller privat, for eksempel aksjeselskap (AS) og norske utenlandsk foretak (NUF).
---
Er du helt ny som arbeidsgiver og er usikker på hva de ulike ord og utrykk betyr, anbefaler vi å lese vår Ofte Stilte Spørsmål.
 
 *NYTT FOR 2015 A-ordningen*
 
Er du forberedt på A-ordningen?
 
Fra 1. januar 2015 ble  A-ordningen innført - en ny ordning for rapportering av ansettelses- og inntektsopplysninger. Vi anbefaler deg som er arbeidgiver å gå gjennom interne rutiner, for å være godt forberedt på A-ordningen.
 
Månedlig innrapportering
Arbeidsgivere og andre opplysningspliktige måtte fra januar 2015 levere A-meldingen elektronisk hver måned, første gang innen 5. februar. A-meldingen kan sendes via lønns- og personalsystem eller registreres manuelt i Altinn.
 
Fra fem skjemaer til én melding
A-meldingen inneholder opplysninger om alle ansattes arbeidsforhold og utbetalinger, og erstatter fem av skjemaene som i dag leveres til Skatteetaten, Nav og Statistisk sentralbyrå: lønns- og trekkoppgaven, årsoppgaven for arbeidsgiveravgift, terminoppgaven, oppgave til lønnsstatistikk og melding til Aa-regiseret.
 
Forbered deg
Er du arbeidsgiver eller annen opplysningspliktig, bør du forberede deg til ordningen allerede nå. Vi anbefaler at du går gjennom rutiner, systemer og arbeidsfordeling for å sikre at du kan levere opplysninger om lønn og ansettelser hver måned.
Les mer om A-ordningen og hvordan du kan forberede deg på www.altinn.no/a-ordningen
 
Vi vil komme med oppdateringer om dette fortløpende utover 2015 her.
 
 
 
Opprettet: 17.11.2010 14:40

Halden kommune - Postboks 150, 1751 Halden - Storgata 8, 1771 Halden - Telefon 69 17 45 00 - Telefax 69 18 00 58
Org. nr.: 959159092  Ansvarlig redaktør: Karine Engebretsen -
postmottak@halden.kommune.no

Vihar