Hopp til hovedinnhold
Hopp til søkeboks
Hopp over båndkommandoer
Logg på

Penger tilgode ved skatteoppgjør

  Endret:07.02.2020 15:19
Dersom du ønsker å endre kontonummer, vil fristen for å endre kontonummer avhenge av når du får skatteoppgjøret. Du må derfor foreta endringen i god tid før du forventer å få oppgjøret. Hvis ikke vil tilgodebeløpet bli utbetalt til det kontonummeret som fremgår på skattemeldingen.

I forbindelse med ny skattemelding og løpende skatteoppgjør vil de fleste fra i år kunne endre kontonummer frem til skattemeldingen er levert. Les mer om endring av kontonummer på skatteetaten.no.

Dersom det tar lang tid uten at tilgodebeløpet kommer

Har du husket å sjekke om beløpet har kommet inn på bankkontoen din? Det er svært mye som skal sendes ut. Det er derfor unødvendig å etterlyse beløpet før det er gått minst en uke.
 

Skylder du penger til det offentlige - motregning

Skylder du skatt eller forsinkelsesrenter for andre år, skatt til andre kommuner, har ubetalt bidragsgjeld, merverdiavgift, arveavgift, eiendomsskatt eller har andre restanser til stat eller kommune, for eksempel parkeringsgebyr, blir pengene dine holdt igjen til dette er undersøkt. Tilgodebeløpet vil da bli brukt til å betale ned på det du skylder, og du vil få eventuelt resterende tilgodebeløp utbetalt. Du får en oversikt (disponeringsbrev) som viser hva pengene har gått til, men det kan ta noen uker fra skatteoppgjøret er sendt ut til saken din er ferdig behandlet.
 

Tar det enda lenger tid?

Er du sikker på at du har meldt riktig adresse til Folkeregisteret? Når du flytter plikter du å fylle ut en flyttemelding og sende denne til Folkeregisteret. Dette kan du gjøre ved å laste ned skjemaet her. Har du ikke fått skatteoppgjøret eller utbetalingskortet, kan det ha kommet i retur på grunn av feil adresse. Har du mistanke om dette, ring 69 17 45 67.
Opprettet: 17.11.2010 15:09

Halden kommune - Postboks 150, 1751 Halden - Storgata 8, 1771 Halden - Telefon 69 17 45 00 - Telefax 69 18 00 58
Org. nr.: 959159092  Ansvarlig redaktør: Karine Engebretsen -
postmottak@halden.kommune.no

Vihar