Hopp til hovedinnhold
Hopp til søkeboks
Hopp over båndkommandoer
Logg på

Sterk og stødig. Trening for seniorer 65+

Lisa Gustavsen Endret:29.03.2020 11:12

​På grunn av den pågående koronasituasjonen har vi ikke gruppesamlinger. Men om du ønsker å trene hjemme kan du få noen tips og inspirasjon ved å følge lenken under.


Her finner du treningsvideoer basert på Sterk og stødig.

De kan brukes for å bli kjent med øvelsesutvalget eller som hjemmetrening.

  
Synes du at du greier mindre i dag enn for et år siden? Ønsker du å bli sterkere og stødigere?


Sterk-og-stodig.pngHalden kommune har startet opp med Sterk og Stødig, et gruppetreningstilbud for deg som ønsker å bli sterkere og stødigere. Treningen inneholder øvelser for å bedre muskelstyrken og balansen, samtidig som man får muligheten til å være sammen med og trene med andre treningsglade seniorer.
 
Øvelsene foregår både stående og gående, men det er anledning til å støtte seg til en stol eller sette seg ned ved behov. Treningsgruppene blir instruert av frivillige instruktører som er kurset i sterk og stødig- konseptet, og som blir veiledet av kommunale fysioterapeuter.
 
Målgruppe
Deltakere i Sterk og Stødig er senior (65+) med en begynnende ustøhet eller følelse av å være svakere i beina enn tidligere. Du må kunne gå uten hjelpemidler innendørs, og fortsatt klare deg godt i eget hjem uten særlig bistand fra kommunen. Du må komme deg til og fra treningen på egenhånd. Du trenger ingen henvisning for å trene, men snakk med legen din om treningen om du har sykdommer som du må ta hensyn til.
 
Vi har startet opp en gruppe på Folkets Hus, tirsdager kl 12.30, og ønsker å starte opp flere grupper i nærmere fremtid.
 
Er dette aktuelt for deg? Ta kontakt med fysioterapeutene i Halden kommune Trine Stenmark (tlf 488 82 707) eller Martine Andreassen (tlf 932 43 184).

Vi trenger også frivillige instruktører. Er du interessert og ønsker å bidra, ta også kontakt med oss. Du må først gjennomføre et kurs for å bli godkjent instruktør, dette er kurs Halden kommune vil stå for.


Logo Sterk og Stodig.png

Vi søker frivillige instruktører til helsefremmende og forebyggende treningsgrupper for seniorer

Vi søker etter personer som har interesse for og lyst til å lede treningsgrupper for seniorer. Målgruppen for treningen er seniorer som opplever endringer i bevegelsesfunksjon og ustøhet i enkelte situasjoner. Treningen gjennomføres én gang per uke på dagtid og instruktørene vil primært få ansvar for én gruppe hver.

Aktuelle instruktører vil få opplæring i form av et tre dagers kurs, i tillegg til kurs i førstehjelp. Instruktørene vil få oppfølging av fysioterapeuter i Halden kommune.

Treningsgruppene er et ledd i satsingen på forebygging av funksjonssvikt og fall.

Ved interesse, ta kontakt med: Martine Andreassen, tlf 932 43 184 epost: martine.andreassen@halden.kommune.no eller Trine Stenmark 488 82 707, epost: trine.stenmark@halden.kommune.no. Send gjerne en SMS så tar de kontakt.

Opprettet: 20.11.2019 12:53

Halden kommune - Postboks 150, 1751 Halden - Storgata 8, 1771 Halden - Telefon 69 17 45 00 - Telefax 69 18 00 58
Org. nr.: 959159092  Ansvarlig redaktør: Karine Engebretsen -
postmottak@halden.kommune.no

Vihar