Hopp til hovedinnhold
Hopp til søkeboks
Hopp over båndkommandoer
Logg på

Basseng helsehus

Lisa Gustavsen Endret:29.05.2019 08:54 Emneord (los) Helsehuset, Helse og omsorg, Basseng

Basseng.jpg

Bassenget på Halden Helsehus er tilrettelagt med hjelpemidler. Målgruppen er de som har behov for ekstra varmt vann og/eller ikke har mulighet for å komme ned i et vanlig basseng. Dette gjelder bl.a. fysisk funksjonshemmede voksne og barn, revmatikere, palliative pasienter o.l.


Bassenget er åpent fra august til juni, i henhold til skoleåret. Det er stengt i helger og helligdager, samt dagene mellom jul og nyttår, og før påske. Bassenget er ikke tilgjengelig for familiebruk.

Kommunens fysioterapitjenesten arrangerer kommunale bassenggrupper. Deltagere må ha rekvisisjon fra lege for å benytte seg av dette tilbudet. De kommunale gruppene går over 10 ganger, og etter fullført gruppetrening kan man få tilbud om å leie bassengtid uten fysioterapeut tilstede.

Det er kun ved kommunale grupper det er fysioterapeut tilstede resterende bassengtid er for individuell trening.

Det er ikke tillatt å bruke bassenget alene. Det skal alltid være minst to tilstede. Barn under 16 år skal alltid være sammen med en voksen. Det anbefales at de ansvarlige kontaktpersoner har livrednings- og førstehjelpskurs. Helsehuset er uten ansvar for eventuelle ulykker og skader som leietaker pådrar seg i basseng og tilhørende fasiliteter.

Alle som ønsker å leie bassengtid må søke for hvert skoleår.

Brukere i kommunale grupper betaler en egenandel på kr. 80 pr time, øvrige grupper betaler egenandel etter avtale. Barn og voksne som ønsker å leie bassengtid betaler en egenandel på kr. 80 pr time. Ledsagere/assistenter er gratis. Faktura sendes ut etterskuddsvis henholdsvis desember og juni.

Søknadsprosedyre:
Det må søkes om leie av bassengtid for hvert skoleår. Dersom man søker videre bassengtid trenger man ikke ny rekvisisjon/henvisning fra lege.

Søknadsskjema skal sendes til Halden kommune, fysioterapi, vedr. leie bassengtid,
Kjærlighetsstien 28
1781 Halden

Kommunens fysioterapitjenesten har kun ansvar for å koordinere søknader, prioritere brukere og oppsett av bassengtider. Halden Helsehus er utleier av bassenget og har ansvar for det administrative arbeidet knyttet til bassenget.

 Kontakt

 

Opprettet: 21.04.2011 04:52

Halden kommune - Postboks 150, 1751 Halden - Storgata 8, 1771 Halden - Telefon 69 17 45 00 - Telefax 69 18 00 58
Org. nr.: 959159092  Ansvarlig redaktør: Karine Engebretsen -
postmottak@halden.kommune.no

Vihar