Hopp til hovedinnhold
Hopp til søkeboks
Hopp over båndkommandoer
Logg på

Vaterland og Hagegata

Lisa Gustavsen Endret:30.12.2019 08:54 Emneord (los) Omsorgsboliger Vaterland og Hagegata

Vaterland.png

Vaterland og Hagegata er to borettslag, med hvert sitt styre.

 

Vaterland har 61 leiligheter hvor 40 leiligheter er innskuddsleiligheter og 21 er kommunale boliger. Hagegata har 57 leiligheter, hvor alle er innskuddsleiligheter. 

Beboerne på Vaterland og Hagegata bor som i sitt eget private hjem med sin egen husholdning. Beboerne kan søke om bistand og få behovsprøvd vedtak på hva de trenger av hjelp i hverdagen. Borettslagene er bemannet med tjenester fra hjemmesykepleien som er på huset hele døgnet.

 
ute-Vaterland.pngAnsatte på Vaterland/Hagegata er fordelt på avdelingsleder, sykepleiere, hjemmehjelpere og hjelpepleiere/omsorgsarbeidere. Det er nattevakter til stede hver natt. 
Bemanningssituasjonen er lavere enn for eksempel på et sykehjem og mer lik tilbudet fra hjemmesykepleien når man bor i eget hjem. De ansatte benytter seg av elektroniske arbeidslister slik at telefonen er deres arbeidsverktøy.
 
  • Beboerne i boligene kan søke om hjemmesykepleie og hjemmehjelp.
  • Tilbud om levering av mat fra Café Trivsel, eller besøk i hyggelige kafélokaler.
  • Det finnes også avlasting/korttidsplasser.
  • Proserve A/S er vaktmesterfirma som hjelper til med diverse gjøremål ved behov.
 
Alarm finnes på alle rom  - men dette er en nødalarm som kun skal brukes ved behov for akutt hjelp. Vaterland og Hagegata utgjør til sammen et stort bygg med 120 rom fordelt på store avstander.

Hagegata.pngSykepleier kan treffes på dagtid og som oftest på kveldstid. Vi oppfordrer pårørende til å ta kontakt på dagtid. For samtale/bestilling av tekniske hjelpemidler kan du/dere ta kontakt med personale på avdelingen.
 
Den enkelte beboer betaler husleie til borettslaget, hjemmehjelp, toalettartikler, rengjøringsmidler, vaskemidler, sengetøy, håndklær, kluter og lyspærer og alt som kreves til egen husholdning av utstyr og medisiner.
 
Beboerne skal ha egen vaskemaskin, om ikke pårørende vasker tøyet. Vi henstiller familiene til selv å ta seg av tøy, som lett kan gå i stykker i vaskemaskinen.
 
Det finnes et eget gjesterom på Vaterland som pårørende kan benytte seg av. Det er døgnpris. 
Ved reservasjon kontaktes:
Vigdis Solvang, mobil: 46 94 71 71.

For utlevering av nøkkel, henvendes det til personalet på Vaterland.
 
Bruker/pårørende må følge og bestille time selv, om beboeren skal til lege, tannlege eller lignende. Det er også mulig å kontakte frivillighetssentralen. Drosje må også bestilles av bruker/pårørende.
 
Det er mulighet for å bestille time hos fotpleier og frisør.
 

 Kontakt

 

 Tjenestetilbud

 

 Skjema

 

Opprettet: 05.01.2011 10:28

Halden kommune - Postboks 150, 1751 Halden - Storgata 8, 1771 Halden - Telefon 69 17 45 00 - Telefax 69 18 00 58
Org. nr.: 959159092  Ansvarlig redaktør: Karine Engebretsen -
postmottak@halden.kommune.no

Vihar