Hopp til hovedinnhold
Hopp til søkeboks
Hopp over båndkommandoer
Logg på

Badeplasser i Halden

Lisa Gustavsen Endret:08.06.2020 09:11 Emneord (los) Miljørettet helsevern

Halden har mange flotte badeplasser, og kommunen tilrettelegger og vedlikeholder flere av dem. Nedenfor finner du en liste over plassene kommunen har ansvar for, i tillegg til noen andre populære badeplasser i Halden. Klikker du på navnet finner du informasjon om hvert enkelt sted. 

Her finner du badetemperaturer i sanntid.

I tillegg legges det her ut resultater av målinger som blir gjort gjennom sommeren for å sjekke vannkvaliteten på utvalgte badeplasser.  

Badeplasser kommunen vedlikeholder

Andre populære badeplasser

Det finnes også en rekke andre flotte steder å bade langs Iddefjorden og i innsjøene.

 

Bading frarådes på Tyska og Hollenderen

På Tyska og Hollenderen er det tilsynelatende fine badestrender. Dette området ble tidligere benyttet av Saugbrugs til impregnering av trevirke, noe som har ført til at grunnen er forurenset. Kommuneoverlegen vil fraråde bading på Tyska og Hollenderen. Engevika eller Sauøya er bynære badeplasser som er mye bedre egnet for bading.

Ut ifra de grunnundersøkelsene som er gjort i området, er det klart at forurensningen er størst nærmest impregneringsverket, og avtar raskt ut mot Hollenderen. Over store deler av Tyska er det rester etter impregneringssalter og andre miljøgifter. Vi anser det ikke som farlig å bevege seg i området, men man må i størst mulig grad unngå å grave i jorden, og barn bør f.eks. ikke putte jord eller sand i munnen. 

 

KART OVER BADEPLASSER

kart badeplasser.png

​Man kan zoome i kartet ved å følge denne linken til kommunekartet.


BADEVANNSKVALITET

Kommuneoverlegen i Halden fører tilsyn med kvaliteten på badevannet i kommunen. Badevannsprøver tas fra utvalgte badeplasser i distriktet i løpet av badesesongen. Resultatene fra prøvene finnes på denne nettsiden.Opprettet: 08.06.2018 14:43

Halden kommune - Postboks 150, 1751 Halden - Storgata 8, 1771 Halden - Telefon 69 17 45 00 - Telefax 69 18 00 58
Org. nr.: 959159092  Ansvarlig redaktør: Karine Engebretsen -
postmottak@halden.kommune.no

Vihar