Alle koronanyheter

Ikke alle trenger PCR-test

Det er nå stor belastning på test- og analysekapasiteten hos kommuner og laboratorier. Derfor er det noen som ikke bør ta PCR-test og alle som tester positivt på en selvtest bør registrere testresultatet i kommunens smittesporingssystem.

Nå kan bedrifter i Halden søke covid-kompensasjon

Halden kommune har fått 1,8 millioner kroner fra regjeringen for å hjelpe næringsliv som rammes av nye smittevernstiltak. Her finner du informasjon om den nye kompensasjonsordningen for bedrifter i Halden som er rammet av pandemien.

Innfører grønt nivå

Beredskapsnivået ved barnehager og grunnskolen i Halden senkes fra gult til grønt. Samtidig forbereder skoler og barnehager seg på at mye sykefravær kan gi driftsutfordringer.

Nye koronatiltak - vurderer trafikklys

Regjeringen har innført flere lettelser i de nasjonale koronatiltakene. Du finner oversikten her. Om det også blir endring av trafikklysnivå i grunnskole og barnehage, besluttes senere.

Vil teste skoleelever to ganger i uka

Halden kommune innfører nå en endring i testrutinene ved skolene for å avdekke smitte tidligere og for å gjøre situasjonen mer oversiktlig for hjem og skole.

Starter jevnlig testing ved to skoler

Ved Os skole og Rødsberg ungdomsskole er det mye koronasmitte spredt på mange klasser. Halden kommune innfører nå en endring i testrutinene ved disse skolene for å avdekke smitte tidligere og for å gjøre situasjonen mer oversiktlig for hjem og skole.

Nå kan flere bestille 3. vaksinedose

Det åpnes nå for at alle som er 18 år eller eldre kan bestille time for vaksinering med en 3. dose koronavaksine uavhengig av yrke eller om en har tilleggssykdom eller ikke. Forutsetningen er at det er gått minimum 20 uker fra en fikk 2.dose.

Nå kan du få koronavaksine på apoteket

Fra og med mandag 10. januar kan innbyggere i Halden kommune få koronavaksine fra utvalgte apotek i Halden sentrum.

Halden kommune har nådd regjeringens mål

Denne uken sendte vaksinesenteret i Halden ut invitasjon til alle over 45 år som skal ha oppfriskningsdose (3 dose). Dermed har Halden kommune nådd regjeringens vaksinasjonsmål.

Elever og ansatte tilbys test før skolestart

Det er nå sterkt anbefalt av myndighetene at alle elever og ansatte i barneskoler, ungdomsskoler og i videregående skole tester seg med en hurtigtest før oppstart etter juleferien.