Alle koronanyheter

Huskeliste for Id og 17. mai

13. mai feires den muslimske høytiden Id og 17. mai er Norges nasjonaldag. Her er de viktigste koronareglene du må huske på ved årets feiringer.

Mulighet for hurtigtest uten medisinsk grunnlag

Innbyggere i Halden kommune kan nå kjøpe Covid-19 hurtigtest fra kommunen, selv om det ikke er medisinsk grunnlag for testing.

Nye smittevernsregler

Det blir flere lettelser i koronareglene for Halden fra mandag. Det er svært viktig å følge de oppdaterte reglene nøye, da smittesituasjonen fortsatt er skjør og ustabil.

Gult nivå for grunnskolen

Fra mandag er barneskoler og ungdomsskoler tilbake på gult beredskapsnivå.

Rødt nivå en uke til

Med de siste dagers smitteutvikling er det for tidlig å gå til gult nivå i skolen.

AstraZeneca-vaksinerte får Pfizer-vaksine

Haldensere som har fått koronavaksine fra AstraZeneca vil få sin andre vaksinedose fra Pfizer.

Ingen ny forskrift

Det blir ingen ny lokal koronaforskrift i Halden. Kommuneoverlegen har i stedet noen sterke anbefalinger til tros- og livssynsmiljøer og alle som organiserer idrett og fritidsaktiviteter.

Viderefører rødt nivå og 5B

Halden kommune viderefører rødt nivå i skolen til og med 30. april. Regjeringen har besluttet å holde Halden på tiltaksnivå 5B, men lokale krav kan også bli videreført.

Smitte ved Campino

To ansatte ved Campino er bekreftet smittet av koronaviruset. Alle som har vært på denne pizzeriaen i uke 15 og 16 må teste seg hvis de har hatt, har eller får symptomer.

Grensependlere slipper å betale

Staten tar regningen for koronatesting av grensependlere, men det kreves dokumentasjon for å få utført slike tester.