Alle koronanyheter

Den lokale forskriften videreføres

Halden kommune har vurdert at det er riktig å videreføre den lokale covid-19-forskriften i to uker til, med en justering i paragraf 5.

Åpning av Halden ishall

Onsdag åpner Halden ishall igjen etter å ha vært stengt i nesten en måned. For å redusere muligheten for nye smitteutbrudd, innføres en rekke nye begrensninger på aktiviteten i ishallen.

Nå kan alle som ønsker koronavaksine registrere seg i vaksinekø

Gå inn på lenken til Helseboka og registrer deg. Da blir du senere kontaktet når det er din tur.

Halden testsenter er midlertidig stengt fram til klokken 14.00

Testsenteret for korona må holde stengt en periode 18.februar. Årsaken til dette er at flere ansatte må i karantene, og de som har avtalt tid for testing må få nye timer.

Åpner opp for mer aktivitet i samfunnet

Kjøpesenter, treningssenter og serveringssteder kan nå åpne dørene igjen. Formannskapet vedtok onsdag kveld en ny lokal forskrift som gjelder fra 18.februar.

Koronastengt barnehage

Bjørklund barnehage er stengt onsdag og torsdag som følge av karantene.

Koronadødsfall

En person innlagt ved Sykehuset Østfold døde søndag 14.februar som følge av koronasmitte.

Den lokale forskriften går ut

Kommuneoverlege Kjersti Gjøsund har i samråd med kriseledelsen, og etter drøftinger med FHI, tatt avgjørelsen om at vi ikke lenger har behov for en lokal forskrift i tillegg til den nasjonale. De lokale tiltakene gjelder til og med 10.februar.

Flere prøver bekrefter mutert virus

Nye analysesvar viser at ytterligere to personer i Comet Bredde har vært smittet av den engelske varianten av koronaviruset. Alt tyder nå på at hele utbruddet i Halden ishall er engelsk mutasjon.

Tester alle ansatte ved skole

Omtrent 40 ansatte ved Strupe ungdomsskole skal koronatestes før elevene kommer tilbake på mandag. Bred testing og karantenesetting har virket ved ishallutbruddet og nå videreføres denne praksisen også ved skolen.