Her blir det vaksinasjonssenter

Halden kommune skal etablere et eget vaksinasjonssenter på Sørlifeltet for å håndtere den omfattende jobben med å gi koronavaksine til alle i Halden som vil ha.

De første koronavaksinene er satt i Norge og nå nærmer det seg også tid for vaksinering i Halden. De første vaksinene i Halden vil bli gitt beboere på byens sykehjem og den vaksineringen vil skje på sykehjemmet.

Haldens vaksinasjonssenter for koronavaksine er i Svinesundsveien 336 på Sørlifeltet. - Klikk for stort bildeHaldens vaksinasjonssenter for koronavaksine er i Svinesundsveien 336 på Sørlifeltet. Henrik D. Meyer

Vaksinering på Sørlifeltet

Det er en omfattende jobb å tilby vaksinering til alle i Halden, men Halden kommune er godt i rute med forberedelsene. Nå har kommunen fått på plass en leieavtale for et lokale som egner seg godt som vaksinasjonssenter for alle de som ikke skal vaksineres på et sykehjem.

Senteret for koronavaksinering vil være i Svinesundsveien 336. Dette er et næringslokale på Sørlifeltet som eies av GG Gruppen. Bygningen ligger rett inntil Svinesundsveien og er godt synlig for alle som kjører inn og ut av Halden.

- Det er ventet at vaksineringen vil gå over en lang periode. Derfor har det vært viktig for Halden kommune å finne et lokale som kan benyttes til dette formålet over flere måneder uten at det går utover annen virksomhet. Derfor har vi ikke brukt en idrettshall denne gangen. I tillegg har det vært viktig å finne et lokale som var klart til å tas i bruk på svært kort varsel, sier kommuneoverlege Halvard Bø som er ansvarlig for vaksineringen i Halden.

Haldens vaksinasjonssenter for koronavaksine er i Svinesundsveien 336 på Sørlifeltet. - Klikk for stort bildeKommuneoverlege Havard Bø er ansvarlig for å organisere vaksineringen av Haldens befolkning. Her er han ved inngangen til vaksinasjonssenteret i Svinesundsveien 336 på Sørlifeltet. Henrik D. Meyer  Bygget som skal brukes til koronavaksineringen har to innganger. Dermed kan publikum komme inn en vei og gå ut en annen vei. Av smittevernhensyn er dette vesentlig. Inngangspartiene er også tilrettelagt for rullestolbrukere.

Parkering og transport

For å komme seg til dette bygget, må man ta av Svinesundsveien inn mot Isebakke. Deretter er det første vei til høyre umiddelbart etter man har kommet ut av krysset på Sørlifeltet. Utenfor bygget er det gode parkeringsmuligheter for publikum som kjører bil.

Det er også bussholdeplass rett i nærheten for de som ønsker å benytte buss. Rutebussene til Fredrikstad, Sykehuset Østfold og Strømstad stopper på Svinesundsveien utenfor bygget. Det anbefales å bruke bussholdeplassen nær Byggmax ved undergangen på Sørlifeltet, slik at man ikke må krysse hovedveien.

- Vi oppfordrer haldenserne til å hjelpe hverandre med å komme seg til vaksinasjonssenteret. Har du noen kjente og kjære som ikke har bil, er det fint om du vil tilby deg å kjøre. Samtidig skal vi finne løsninger dersom det er noen som ikke klarer å komme seg hit selv. Da må man gi beskjed ved bestilling av vaksinering, sier Bø.

Haldens vaksinasjonssenter for koronavaksine er i Svinesundsveien 336 på Sørlifeltet. - Klikk for stort bildeNår vaksinasjonssenteret er ferdig møblert, vil det være delt inn i soner for registrering, vaksinering og venting etter vaksinering. Henrik D. Meyer

Følg med for informasjon

Koronavaksinene vil komme i puljer over en lang periode. Halden kommune vil få beskjed fem dager før vi får en ny leveranse. Vaksinene har også kort holdbarhet når de først er tatt ut av fryselageret, så selve vaksinen må brukes raskt.

- Vi har få dager til å planlegge hvem som skal få vaksinen hver gang. Vi vil derfor gå ut med informasjon fortløpende etter hvert som vi er klare for å gi nye grupper av befolkningen koronavaksine. Derfor er det viktig at haldenserne følger med i kommunens informasjonskanaler jevnlig i tiden som kommer, sier kommuneoverlege Halvard Bø.

Haldens vaksinasjonssenter for koronavaksine er i Svinesundsveien 336 på Sørlifeltet. - Klikk for stort bildeDet blir adskilt inngang og utgang til Haldens vaksinasjonssenter. Begge dører vil ha rampe slik at det blir enkelt å komme inn og ut for alle. Henrik D. Meyer

Her er Halden kommunes samleside med alt av koronainformasjon