Her er koronareglene for Halden

Takk for at du fortsatt har få nærkontakter og god avstand! Her er alle smittevernsreglene som gjelder fra 12. april.

Svinesund testsenter

Registreringsplikt for alle som reiser til Norge

Alle innreisende til Norge må sette seg inn i viktig informasjon om innreiseregistrering, innreisekarantene, testplikt og karantenehotell. Innreiseregistreringen skal fylles ut før man kommer til grensen.

Digitalt registreringsskjema og mer informasjon fra norske myndigheter finner du her!

Svinesund testsenter

Halden kommune driver et internasjonalt koronatestsenter på Svinesund på oppdrag fra Helsedirektoratet. Dette senteret tilbyr koronatesting av reisende på vei fra utlandet inn i Norge. Halden kommunes lokale testsenter for egne innbyggere og egne grensependlere er lokalisert samme sted. 

Svinesund internasjonale testsenter tilbyr ikke koronatesting av personer som skal reise fra Norge til utlandet. Hensikten med senteret er  stoppe importsmitte - ikke å legge til rette for utenlandsreiser. Trenger man test for utenlandsreise, må det kjøpes av privat helseaktør. 

Hvor

Klikk for stort bildeTesting foregår innendørs i brakkerigg. Vent i bilen til det er din tur. Henrik D. Meyer Testsenteret på Svinesund er etablert på naboeiendommen til tollstasjonen. Du finner senteret langs Sponvikveien som går mellom E6 og Fylkesvei 118 (Gamle E6). Ta til høyre når du kjører ut fra tollstasjonen, så finner du testsenteret på naboeiendommen noen få hundre meter videre langs Sponvikveien.

Dette er adressen til Svinesund testsenter:

Sponvikveien 5
1794 SPONVIKA

Når

Klikk for stort bildeDet er flere teststasjoner på området. På tider med mye trafikk kan man derfor bli dirigert inn i ulike køer ved innkjøring på området. Henrik D. Meyer Det internasjonale testsenteret på Svinesund er døgnåpent syv dager i uka.

Den lokale avdelingen for Halden kommunes egne innbyggere har åpent på dagtid og det kreves timebestilling

Hvem

Testsenteret på Svinesund har som hovedoppgave å teste alle reisende som kommer inn i Norge fra Sverige via Svinesundbroen. Testsenteret er ikke for personer som skal reise ut av Norge. De må eventuelt benytte privat helseaktør.

I tillegg er Halden kommunes lokale testsenter plassert samme sted. Dette er adskilt fra grensetestingen og er et tilbud til innbyggere og grensependlere som jobber i Halden.  

Har man ikke krysset grensen ved Svinesund, skal man heller ikke oppsøke stasjonen for å få utført koronatesting der. Da skal man heller oppsøke norsk hjemkommune eller kommunen der man jobber.

Krav ved innreise til Norge


Dette må du vite før du reiser til Norge (HelseNorge.no)  

Pris

  • Testing av arbeidspendlere koster 500 kroner inkl. mva.
  • Testing av andre reisende er gratis.

Informasjon til arbeidspendlere

Arbeidspendlere som krysser grensen må testes jevnlig. Fra 26. januar kan alle arbeidspendlere testes på Svinesund. 

Her finner du nyttig informasjon for arbeidspendlere og arbeidsgivere

Helsedirektoratets informasjon til reisende

Helsedirektoratet har oppdatert informasjon til reisende som krysser grensen. Informasjonen finnes på flere språk. Alle reisende bør lese dette for ikke å bli overrasket over reglene ved grensen:

Informasjon til innreisende (Helsedirektoratet)

Vil du vite mer om koronaviruset?