Slik tar du hurtigtest hjemme

Vi kan nå slippe smittekarantene ved å benytte selvtesting. Her finner du  informasjon  om hvordan dette gjøres.

Viktig! Selvtestene tåler ikke kuldegrader. Beskytt testene mot kulda, og la dem ligge i romtemperatur før de brukes.

Se video: Slik tester du deg selv (norsk tale/engelsk tekst)

Selvtesting eller ordinær testing

Smittesporing erstattes nå av oppfordring til test av nærkontakter og økt bruk av selvtester ved nyoppståtte luftveissymptomer.

Kommunene skal konsentrere sin smittesporing om husstandsmedlemmer og tilsvarende nære. Det er disse nærkontaktene som har høyest risiko for å være smittet.

Bruksanvisning

Hvis testen er positiv

Ved positiv test ring 400 31 709 eller 477 80 744

Ved spørsmål og andre henvendelser

Lurer du på noe om selvtesten eller har andre koronaspørsmål, ring 488 85 200 (tastevalg 1)
Koronatelefonen er åpen alle hverdager klokken 9 - 11.45 og 12.30 - 16. Lørdag og søndag klokken 10 - 11.45 og 12.30 -16.

Ofte stilte spørsmål

Hvorfor lettelser i karanteneordningen?

Lettelser i karanteneordningen er innført fordi vaksinedekningen er økende - og fordi de med høyest risiko for et alvorlig sykdomsforløp er beskyttet. Derfor kan nå smittekarantene i mange tilfeller erstattes av testing.

Lettelsene er spesielt viktige for barn og unge, slik at de får deltatt i normal undervisning og kan ha en så normal hverdag som mulig.

Det er verdt å merke seg at det kan forekomme endringer i rutinene som gjelder testing og karantene i ukene som kommer. Dette kan skje ved nye anbefalinger fra sentrale myndigheter eller ved behov for optimalisering av praktiske rutiner internt i kommunen.

Her er Halden kommunes hovedmeny for all koronainformasjon.