Koronavaksine

Koronavaksine

Koronavaksinen er gratis og frivillig. Du er derfor ikke pålagt å vaksinere deg, men vi anbefaler at du gjør det. Her gir vi deg statusoppdateringer og praktisk informasjon om vaksineringen i Halden.

Status for vaksinering i Halden (oppdatert 20. september)

Vaksinerte til nå:

 • 21.106 personer (unntatt helsepersonell). Av disse er 19.088 fullvaksinerte med to doser.
 • 2.118 helsepersonell. Av disse er 1.648 fullvaksinerte med to doser.

Dette betyr at 88 % av befolkningen over 18 år har fått minst én dose, mens 81 % har fått begge doser og er fullvaksinerte.

Av 16-17-åringene har snaut 74 % fått første dose.

Vaksinering denne uke (uke 38):

Denne uken vaksinerer vi

 • alle som ønsker vaksine og ennå ikke har fått 1.dose
 • alle som har fått 1.dose for minst 4 uker siden og ønsker 2.dose
 • 15 og 14-åringer som ønsker vaksine

Onsdag kl. 08.30-15.30 er det timebestilling. Fra kl. 12.00 er det dessuten åpent for drop-in med rikelig med ledige timer/vaksinedoser.

Drop-in vaksinering i uke 38

Tirsdag og onsdag, henholdsvis kl. 15-20 og kl. 16-21, er det drop-in vaksinering for 15- og 14-åringer Vaksineringen skjer med Modernas vaksine Spikevax og Pfizers vaksine Comirnaty. Voksne kan velge hvilken av de to vaksinene en ønsker, men antall Pfizer-vaksiner er noe begrenset. 12-17-åringer får Pfizer-vaksine.

Videre planer for vaksinering
Dersom det er personer over 18 år (inkl. personer født i 2003, men ikke har fylt 18 år enda) som ikke har fått bestilt time til vaksinering med 1.dose, kan dette gjøres ved å ringe vaksinasjonssenteret på telefon 989 04425

Telefonen er denne uken åpen onsdag og fredag kl. 08.30-15.30 (lunsj mellom kl. 11.30 og 12.00). Mandag, tirsdag og torsdag er telefonen stengt.

12- og 13-åringene vil få tilbud om vaksine i uke 39. For den øvrige befolkning er det framover foreløpig planlagt én vaksinedag i uken (fortrinnsvis onsdager).

Koronavaksinering av 12-15-åringer

Ønsker du informasjon om Koronasertifikatet?

Gå inn på Helsenorge.no. Der finner du oppdatert informasjon og veiledning:

Slik får du koronavaksine

Det er ikke mulig å bestille time direkte på nett eller på telefon. Alle som er over 18 år og ønsker vaksine, må først registrere seg i en vaksinekø. Dette kan du gjøre på nett eller på telefon. Alle over 18 år kan registrere seg i vaksinekøen nå. 

1. Registrer deg i vaksinekø
Her registrerer du deg i vaksinekøen

Du kan også ringe koronavaksinekontoret på 989 04 425 for å få hjelp til å registrere deg i vaksinekøen. Da må du ringe i åpningstiden som er hverdager klokken 08.30-15.30. Lunsj mellom kl.11.30 og 12.00. Ved kø bør du ringe igjen senere.


2. Bestill time når det er din tur
Har du meldt fra at du ønsker å stå i vaksinekø, vil du få en SMS eller en telefonbeskjed når det er din tur. Da vil du få beskjed om at du kan bestille time for vaksinering. Bestilling kan gjøres på nett eller telefon. 

Klikk for stort bildeDette er et hetteglass med koronavaksine fra Pfizer/BioNtech. Dette inneholder 5-7 vaksinedoser. Henrik D. Meyer To doser  

Du skal ta to doser vaksine. Etter anbefaling fra Folkehelseinstituttet er intervallet mellom dose 1 og dose 2 utvidet fra 3 til 12 uker. Du bestiller dato for 2.dose samtidig som du avtaler tid for dose 1. Det er svært viktig at du tar begge dosene, og at du møter opp på de datoene du får tildelt.

Klikk for stort bildeSlik ser sprøytene som brukes til koronavaksinering ut. Henrik D. Meyer Prioritering

Koronavaksinen leveres ukentlig til Norge i et begrenset volum. Nasjonale helsemyndigheter bestemmer når og hvor mye vaksine den enkelte kommune kan få tildelt. Antall doser med vaksine som er tilgjengelig i Halden, kan variere fra uke til uke. 

Halden kommune følger det køsystemet som regjeringen har lagt opp til. Risikogruppene prioriteres først, samt utvalgte grupper av helsepersonell som er kritisk for å holde helsevesenet i gang.

Rekkefølge:

 • Gruppe 1: Beboere i sykehjem og utvalgte helsepersonellgrupper
 • Gruppe 2: Alder 85 år og eldre og utvalgte helsepersonellgrupper
 • Gruppe 3: Alder 75-84 år 
 • Gruppe 4: Alder 65-74 år OG personer mellom 18 og 64 år med sykdommene/tilstandene nevnt nedenfor:
 • Gruppe 5: Alder 55-64 år med disse sykdommene/tilstandene:  
 • Gruppe 6: Alder 45-54 år med de samme sykdommer/ tilstander som er listet opp i pkt. 5 
 • Gruppe 7: Alder 18-44 år med de samme sykdommer/ tilstander som er listet opp i pkt. 5 
 • Gruppe 8: Alder 55-64 år 
 • Gruppe 9: Alder 45-54 år 
 • Gruppe 10. Alder 18-24 år og 40-44 år
 • Gruppe 11. Alder 25-39 år

Har du meldt fra at du ønsker å stå i vaksinekø - enten på nett eller ved å ringe vaksinekontoret - vil du få en SMS eller en telefonbeskjed når det er klart for at du skal bestille time.

Vaksinering av barn og ungdom 12-17 år med alvorlig grunnsykdom

Etter anbefalinger fra FHI tilbyr Halden kommune koronavaksine til barn og ungdom i aldersgruppen 12 – 17 år med særlig alvorlig grunnsykdom. All vaksinasjon er frivillig, og tilbudet gjelder fra fylte 12 år. Les mer her: 

 

Etterregistrering av Covid19 vaksiner

Halden kommune tilbyr etterregistrering av Covid19 vaksiner gitt i utlandet. Vaksinene må være godkjent av det europeiske legemiddelbyrå (EMA) per i dag gjelder dette:

 • Comirnaty (BioTech/Pfizer)
 • Vaxzrevria (AstraZeneca)
 • Spikevax (Moderna)
 • Janssen

Etterregistrering av vaksiner kan gjøres for de som har norsk fødselsnummer eller d-nummer, og har bosted eller oppholdssted i Halden kommune. Vaksinene blir registrert i det nasjonale vaksineregisteret SYSVAK.

Vedkommende som ønsker etterregistrert Covid19 vaksiner må sende inn kopi av pass og dokumentasjon på vaksiner, for eksempel koronapass fra andre land. Det vil gjøres en skjønnsmessig vurdering av om innsendt dokumentasjon kan benyttes til etterregistrering.

Dokumentasjon sendes via eDialog. Det kan være opptil 3 uker behandlingstid grunnet pågang og ferieavvikling.

 Sted for vaksinering

Haldens vaksinasjonssenter for koronavaksine er i Svinesundsveien 336 på Sørlifeltet. - Klikk for stort bildeHaldens vaksinasjonssenter for koronavaksine er i Svinesundsveien 336 på Sørlifeltet. Henrik D. Meyer

Noen innbyggere vil bli vaksinert ved Halden kommunes helseinstitusjoner, men de aller fleste innbyggere i Halden vil få sin koronavaksine ved Halden kommunes vaksinasjonssenter på Sørlifeltet. 

Adresse: Svinesundsveien 336
Telefon: 989 04 425


Dette er et næringslokale på Sørlifeltet som Halden kommune leier av GG Gruppen. Bygningen ligger rett inntil Svinesundsveien og er godt synlig for alle som kjører inn og ut av Halden.

Transport til vaksinering

Bil:

For å komme seg til vaksinasjonssenteret med bil, må man ta av Svinesundsveien inn mot Isebakke. Deretter er det første vei til høyre umiddelbart etter man har kommet ut av krysset på Sørlifeltet. Utenfor bygget er det gode parkeringsmuligheter for publikum som kjører bil.

Bussholdeplass ved vaksinasjonssenteret på Sørlifeltet. Vaksinasjonssenteret er rett bak trærne til høyre i bildet. - Klikk for stort bildeBussholdeplass ved vaksinasjonssenteret på Sørlifeltet. Vaksinasjonssenteret er rett bak trærne til høyre i bildet. Henrik D. Meyer Buss:

Det er bussholdeplass rett i nærheten for de som ønsker å benytte buss. Rutebussene til Fredrikstad, Sykehuset Østfold og Strømstad stopper på Svinesundsveien utenfor bygget. Det anbefales å bruke bussholdeplassen nær Byggmax ved undergangen på Sørlifeltet, slik at man ikke må krysse hovedveien.

Se norske rutetider her (Østfold kollektivtrafikk)
Se svenske rutetider her (Gränspendelen/Västtrafik)
Transporttilbudet Flex

Skyss

I Halden har vi god erfaring med å hjelpe hverandre til vaksinering. Det håper vi at haldenserne vil gjøre også denne gangen. Har du noen kjente og kjære som ikke har bil, oppfordrer vi deg til å tilby deg å kjøre til vaksinering. Og du som ikke selv kjører - spør om hjelp i god tid.  

Har du ingen som kan kjøre deg og du ikke kan ta buss, så ring for å bestille vaksine og skyss samtidig. Vi vil finne en transportløsning til de som ikke klarer dette selv hvis vi får beskjed, men det er viktig at alle forsøker å ordne transport selv så ikke kommunen må bruke mye tid og ressurser på dette.

Lurer du på noe mer om koronavaksinen, bør du se her. (FHI)

Her er Halden kommunes hovedmeny for koronainformasjon