Koronavaksine

Koronavaksine

Koronavaksinen er gratis og frivillig. Du er derfor ikke pålagt å vaksinere deg, men vi anbefaler at du gjør det. Her gir vi deg statusoppdateringer og praktisk informasjon om vaksineringen i Halden.

Jeg er klar til å bestille vaksinering

Status for vaksinering i Halden (oppdatert 24. januar 2022)

Vaksinerte til nå

Totalt er nå 25.048 personer vaksinert med minst én dose. Av disse er 22.684 vaksinerte med to doser. I tillegg har 15.532 personer fått en 3.dose. Inkludert i disse tallene er 575 doser satt av Apotek1 Ørnen og Apotek1 Tista de siste to uken.

Tallene ovenfor er antallet vaksiner satt ved vaksinasjonssenteret i Halden og ved de to apotekene nevnt ovenfor. Her er det imidlertid vaksinert mange uten bostedsadresse i Halden, blant annet personell som arbeider i helsevesenet i Halden, men har annen bostedsadresse, studenter ved høyskolen, fengselsinnsatte og lignende. Likeledes er mange Haldensere vaksinert andre steder som på Sykehuset Østfold og der de studerer.

I det sentrale vaksinasjonsregisteret (SYSVAK) er det pr. 23.januar registrert 25.280 haldensere som har fått minst én dose, 23.512 som har fått to doser og 15.737 som har fått tre doser.

Dette betyr at av befolkningen som er 18 år eller eldre, har 92,8 % fått én dose, 90,5 % to doser og 62,3 % tre doser koronavaksine. Av de som er 65 år eller eldre har 90,1 % - og av de som er 45 år eller eldre har 80,9 % - fått tre doser. I tillegg har 93,2 % av 16-17-åringene fått én dose og 78,8 % to doser. Når det gjelder 12-15-åringene har 74,5 % fått én dose.

Vaksinering denne uke (uke 4)

 • Denne uken vil det være vaksinering mandag, onsdag torsdag og fredag kl. 08.30 – 15.30 (matpause kl. 11.00 - 12.00).
 • Tirsdag vil det være vaksinering kl. 14.00 - 19.30 (pause kl. 16.30 - 17.00).
 • Det må i utgangspunktet bestilles time på forhånd, men vi har rikelig med ledige timer slik at de som møter opp uten time vil kunne få vaksine samme dag.
 • Du kan også bestille vaksinering på Apotek 1 Ørnen og Apotek1 Tista
  Se mer informasjon her. 

De som kan bestille time eller møte opp på drop-in er:

Vaksinering med 1.dose

 • Alle som er 12 år eller eldre og ennå ikke har fått 1.dose

Vaksinering med 2.dose

 • Alle som er mellom 12 og 17 år og har fått 1.dose for minimum 12 uker siden
 • Alle som er 18 år eller eldre og har fått 1.dose for minimum 4 uker siden

Vaksinering med 3.dose

 • Alle som er 18 år eller eldre og har fått 2.dose for minimum 20 uker siden – uavhengig av yrke og av om en har tilleggssykdom eller ikke

Vaksinering med 4.dose

 • Pasienter med sterkt nedsatt immunforsvar som etter en anbefaling fra behandlende sykehuslege fikk 3.dose tidlig og hvor det er gått minimum 3 måneder siden de fikk denne

Disse gruppene kan bestille time på nett eventuelt på telefon. Personer som har bestilt time og hvor kravet til intervall mellom dosene er for kort når de møter til vaksinering, vil bli avvist og må bestille ny time.

Eksempel på utregning av intervall: hvis du fikk 2.dose mandag 6.september, kan du tidligst få 3.dose mandag 24.januar.

Bestill time for vaksinering

Her bestiller du time på nett

Bestilling av time på Vaksinesenteret kan gjøres på nett ved å trykke på lenken og følge instruksjonene på PC’n eller smarttelefonen. Eller du kan ringe Vaksinesenteret på telefon 989 04 425

En kan velge om en vil bli vaksinert med Pfizers vaksine Comirnaty eller Modernas vaksine Spikevax. For personer (både menn og kvinner) under 30 år anbefales Comirnaty.

Vaksinetelefonen – 989 04 425 - er denne uken åpen mandag, onsdag, torsdag og fredag kl. 08.30-15.30 (matpause kl. 11.00 og 12.00). Tirsdag er telefonen stengt.

Videre planer for vaksinering

Vi vil i uke 5 vaksinere tirsdag og onsdag.

Åpningstiden er:

 • tirsdag kl. 08.30-15.30 (pause kl. 11.30-12.00) 
 • onsdag kl. 12.00 - 15.30.

Det må i utgangspunktet bestilles time på forhånd, men vi har rikelig med ledige timer slik at de som møter opp uten time vil kunne få vaksine samme dag. Gruppene som tilbys vaksine er de samme som nevnt ovenfor.

Onsdag 2.februar åpner vi for vaksinering av barn mellom 5 og 11 år

For tidsrommet kl. 12.00 - 15.30, må det bestilles time. I tillegg er det samme dag drop-in øremerket for denne gruppen kl. 16.00-18.00.

Samtykkeskjema

Alle som skal vaksineres og ikke har fylt 16 år, må ha med seg et samtykkeskjema undertegnet av barnets/ungdommens foreldre (det vil si alle som har foreldrerett).

Samtykkeskjema - vaksinasjon av barn og unge under 16 år - FHI

Ønsker du informasjon om Koronasertifikatet?

På helsenorge.no finner du oppdatert informasjon og veiledning:

Etterregistrering av Covid19 vaksiner

Halden kommune tilbyr etterregistrering av Covid19 vaksiner gitt i utlandet. Vaksinene må være godkjent av det europeiske legemiddelbyrå (EMA) per i dag gjelder dette:

 • Comirnaty (BioTech/Pfizer)
 • Vaxzrevria (AstraZeneca)
 • Spikevax (Moderna)
 • Janssen

Etterregistrering av vaksiner kan gjøres for de som har norsk fødselsnummer eller d-nummer, og har bosted eller oppholdssted i Halden kommune. Vaksinene blir registrert i det nasjonale vaksineregisteret SYSVAK.

Vedkommende som ønsker etterregistrert Covid19 vaksiner må sende inn kopi av pass og dokumentasjon på vaksiner, for eksempel koronapass fra andre land. Det vil gjøres en skjønnsmessig vurdering av om innsendt dokumentasjon kan benyttes til etterregistrering.

Dokumentasjon sendes via eDialog

 Sted for vaksinering

Haldens vaksinasjonssenter for koronavaksine er i Svinesundsveien 336 på Sørlifeltet. - Klikk for stort bildeHaldens vaksinasjonssenter for koronavaksine er i Svinesundsveien 336 på Sørlifeltet. Henrik D. Meyer

Noen innbyggere vil bli vaksinert ved Halden kommunes helseinstitusjoner, men de aller fleste innbyggere i Halden vil få sin koronavaksine ved Halden kommunes vaksinasjonssenter på Sørlifeltet:  

Adresse: Svinesundsveien 336
Telefon: 989 04 425


Dette er et næringslokale på Sørlifeltet som Halden kommune leier av GG Gruppen. Bygningen ligger rett inntil Svinesundsveien og er godt synlig for alle som kjører inn og ut av Halden.

Fra januar 2022 er det også mulig å bli vaksinert ved utvalgte apotek i Halden sentrum. Les mer om vaksinering på apotek her. 

Transport til vaksinering

Bil:

For å komme seg til vaksinasjonssenteret med bil, må man ta av Svinesundsveien inn mot Isebakke. Deretter er det første vei til høyre umiddelbart etter man har kommet ut av krysset på Sørlifeltet. Utenfor bygget er det gode parkeringsmuligheter for publikum som kjører bil.

Bussholdeplass ved vaksinasjonssenteret på Sørlifeltet. Vaksinasjonssenteret er rett bak trærne til høyre i bildet. - Klikk for stort bildeBussholdeplass ved vaksinasjonssenteret på Sørlifeltet. Vaksinasjonssenteret er rett bak trærne til høyre i bildet. Henrik D. Meyer Buss:

Det er bussholdeplass rett i nærheten for de som ønsker å benytte buss. Rutebussene til Fredrikstad, Sykehuset Østfold og Strømstad stopper på Svinesundsveien utenfor bygget. Det anbefales å bruke bussholdeplassen nær Byggmax ved undergangen på Sørlifeltet, slik at man ikke må krysse hovedveien.

Se norske rutetider her (Østfold kollektivtrafikk)
Se svenske rutetider her (Gränspendelen/Västtrafik)
Transporttilbudet Flex

Skyss

I Halden har vi god erfaring med å hjelpe hverandre til vaksinering. Det håper vi at haldenserne vil gjøre også denne gangen. Har du noen kjente og kjære som ikke har bil, oppfordrer vi deg til å tilby deg å kjøre til vaksinering. Og du som ikke selv kjører - spør om hjelp i god tid.  

Har du ingen som kan kjøre deg og du ikke kan ta buss, så ring for å bestille vaksine og skyss samtidig. Vi vil finne en transportløsning til de som ikke klarer dette selv hvis vi får beskjed, men det er viktig at alle forsøker å ordne transport selv så ikke kommunen må bruke mye tid og ressurser på dette.

Lurer du på noe mer om koronavaksinen, bør du se her. (FHI)

Her er Halden kommunes hovedmeny for koronainformasjon