Koronavaksine

Koronavaksine

Koronavaksinen er gratis og frivillig. Du er derfor ikke pålagt å vaksinere deg, men vi anbefaler at du gjør det. Her gi vi deg praktisk informasjon om vaksineringen i Halden. Følg med her for å se når det er din tur til å bestille time. Oversikten oppdateres jevnlig når vi får ny informasjon om tildeling av vaksiner.

Prioritering

Koronavaksinen leveres ukentlig til Norge i et begrenset volum. Nasjonale helsemyndigheter bestemmer når og hvor mye vaksine den enkelte kommune kan få tildelt. Halden kommune venter å få leveranser av koronavaksine ukentlig utover vinteren. Antall doser med vaksine som er tilgjengelig i Halden, kan variere fra uke til uke. Derfor kan du ikke selv velge når du skal vaksineres. 

Halden kommune følger det køsystemet som regjeringen har lagt opp til. Risikogruppene prioriteres først, samt utvalgte grupper av helsepersonell som er kritisk for å holde helsevesenet i gang.

Rekkefølge:

 • Gruppe 1: Beboere i sykehjem og utvalgte helsepersonellgrupper
 • Gruppe 2: Alder 85 år og eldre og utvalgte helsepersonellgrupper
 • Gruppe 3: Alder 75-84 år 
 • Gruppe 4: Alder 65-74 år OG personer mellom 18 og 64 år med disse sykdommene/tilstandene:

Gruppe 4 - sykdommer/tilstander

 • Gruppe 5: Alder 55-64 år med disse sykdommene/tilstandene:  

Gruppe 5 - sykdommer/tilstander

 • Gruppe 6: Alder 45-54 år med de samme sykdommer/ tilstander som er listet opp i pkt. 5 
 • Gruppe 7: Alder 18-44 år med de samme sykdommer/ tilstander som er listet opp i pkt. 5 
 • Gruppe 8: Alder 55-64 år 
 • Gruppe 9: Alder 45-54 år 

Tid for vaksinering

Tabellen vil bli oppdatert etterhvert som leveranse av vaksine til Halden blir avklart. Vaksinen leveres i hetteglass. Ett hetteglass gir fra 5 til 7 doser vaksine.

Tid for vaksinering
Tid: Antall hetteglass: Hvem: Sted:
Uke 1 22 Gruppe 1 Bergheim og Solheim
Uke 2 21 Gruppe 1 + kritisk helsepersonell + noen få fra gruppe 2 som kontaktes direkte Iddebo, Helsehuset og Vaksinasjonssenteret
Uke 3 17 Gruppe 2 (Beboere ved Vaterland Hagegata + 40 andre over 85) + kritisk helsepersonell. Alle kontaktes direkte. Vaterland Hagegata omsorgsboliger + vaksinasjonssenteret
Uke 4 54 Gruppe 1 (dose nr. 2), gruppe 2 + kritisk helsepersonell Vaksinasjonssenteret + institusjoner

Når kommunen får bekreftet at vaksinene er på vei, setter vi av datoer og bestemmer hvilken gruppe som står for tur. Oversikt over datoer, målgruppe og vaksinasjonssteder finner du i tabellen over. Mengde vaksine tilgjengelig oppgis også for å gi et bilde av om det er få eller mange som kan vaksineres. Oversikten vil bli oppdatert ukentlig.

Bestill time når det er din tur

Noen få vil bli innkalt til vaksinering av praktiske grunner, men de fleste blir ikke innkalt til vaksinering. Du skal heller ikke kontakte fastlegen din for å få koronavaksine. Du må selv bestille time og det gjøres her når vi er klare til å ta imot din timebestilling. 

 • Klikk for stort bildeDette er et glass med koronavaksine fra Pfizer/Bio N Tech. Et slikt glass inneholder 5 - 7 doser vaksine. Henrik D. Meyer  Her kommer lenke til nettbestilling
 • Her kommer telefonnummer for bestilling

Du kan ikke bestille vaksinering ennå.

Vi kommer til å oppdatere denne nettsiden med lenke til nettbestilling og riktig telefonnummer når vi er klare for å ta imot bestillinger. Det blir trolig fra uke 4. Før det er antall tilgjengelige vaksiner så lavt at de fordeles ved å ta kontakt direkte med de som skal ha. 

To doser

Du skal ta to doser vaksine. Vaksine nummer to skal tas minimum 21 dager etter den første. Det er svært viktig at du tar begge dosene, og at du møter opp på de datoene du får tildelt, slik at det blir riktig tidsintervall mellom dosene. 

Kort varsel - bestill tid raskt

Koronavaksinen skal transporteres og lagres ved minus 70 grader. Når vaksinen kommer til Halden, skal den oppbevares ved 2-8 grader, og den har bare noen dagers holdbarhet etter opptining.

Derfor vil det være kort tid fra vi får vaksinen, til til den skal settes. Det er derfor viktig at du er rask til å bestille time når det er din gruppe sin tur.

Slik varsler vi 

 • Gruppe 1 orienteres direkte på helseinstitusjonene.
 • De første fra gruppe 2 som kan vaksineres vil bli kontaktet direkte, fordi det de første par ukene er et svært lavt antall vaksinedoser tilgjengelig. 
 • Når vi er klare til å vaksinere mange i gruppe 2 - andre eldre over 85 år, så vil vi benytte SMS-varsel. Vi vil da sende ut beskjed på SMS til alle voksne innbyggere i Halden som ikke har reservert seg mot slike meldinger. Da får du vite når vaksinering utenfor institusjonene starter. Les mer om SMS-varsling her.
 • Vi vil oppdatere tabellen på denne siden så snart vi vet når nye grupper kan få sin vaksine.
 • I tillegg vil vi benytte Halden kommunes informasjonsapp og kommunens Facebook-sider til å gjøre det kjent når nye grupper kan vaksineres. Det anbefales å følge disse kanalene.
 • Følg også med i Halden Arbeiderblad for oppdateringer om vaksineringen. 
 • Vi vet at vi ikke når alle med våre informasjonsmetoder. Vi er avhengig av at vi hjelper hverandre. Har du pårørende, venner eller kjente som ikke får informasjon gjennom våre informasjonskanaler, så ber vi deg om å bidra. Fortell når det er tid for vaksinering. Hjelp gjerne også de som trenger det med å bestille time. 

Sted for vaksinering

Haldens vaksinasjonssenter for koronavaksine er i Svinesundsveien 336 på Sørlifeltet. - Klikk for stort bildeHaldens vaksinasjonssenter for koronavaksine er i Svinesundsveien 336 på Sørlifeltet. Henrik D. Meyer

Noen innbyggere vil bli vaksinert ved Halden kommunes helseinstitusjoner, men de aller fleste innbyggere i Halden vil få sin koronavaksine ved Halden kommunes vaksinasjonssenter på Sørlifeltet. 

Adresse: Svinesundsveien 336

Dette er et næringslokale på Sørlifeltet som Halden kommune leier av GG Gruppen. Bygningen ligger rett inntil Svinesundsveien og er godt synlig for alle som kjører inn og ut av Halden.

Transport til vaksinering

Bil:

Bussholdeplass ved vaksinasjonssenteret på Sørlifeltet. Vaksinasjonssenteret er rett bak trærne til høyre i bildet. - Klikk for stort bildeBussholdeplass ved vaksinasjonssenteret på Sørlifeltet. Vaksinasjonssenteret er rett bak trærne til høyre i bildet. Henrik D. Meyer For å komme seg til vaksinasjonssenteret med bil, må man ta av Svinesundsveien inn mot Isebakke. Deretter er det første vei til høyre umiddelbart etter man har kommet ut av krysset på Sørlifeltet. Utenfor bygget er det gode parkeringsmuligheter for publikum som kjører bil.

Buss:

 Det er bussholdeplass rett i nærheten for de som ønsker å benytte buss. Rutebussene til Fredrikstad, Sykehuset Østfold og Strømstad stopper på Svinesundsveien utenfor bygget. Det anbefales å bruke bussholdeplassen nær Byggmax ved undergangen på Sørlifeltet, slik at man ikke må krysse hovedveien.

Se norske rutetider her (Østfold kollektivtrafikk)
Se svenske rutetider her (Gränspendelen/Västtrafik)
Transporttilbudet Flex

Skyss

I Halden har vi god erfaring med å hjelpe hverandre til vaksinering. Det håper vi at haldenserne vil gjøre også denne gangen. Har du noen kjente og kjære som ikke har bil, oppfordrer vi deg til å tilby deg å kjøre til vaksinering. Og du som ikke selv kjører - spør om hjelp i god tid.  

Har du ingen som kan kjøre deg og du ikke kan ta buss, så ring for å bestille vaksine og skyss samtidig. Vi vil finne en transportløsning til de som ikke klarer dette selv hvis vi får beskjed, men det er viktig at alle forsøker å ordne transport selv så ikke kommunen må bruke mye tid og ressurser på dette.

Lurer du på noe mer om koronavaksinen, bør du se her. (FHI)

Her er Halden kommunes hovedmeny for alt av koronainformasjon