Koronavaksine

Koronavaksine

Koronavaksinen er gratis og frivillig. Du er derfor ikke pålagt å vaksinere deg, men vi anbefaler at du gjør det. Her gir vi deg statusoppdateringer og praktisk informasjon om vaksineringen i Halden.

Status for vaksinering i Halden (oppdatert 7. juni)

Vaksinerte til nå:

 • 7.479 i risikogruppen. Av disse er 4.926 fullvaksinerte med to doser.
 • 1.887 helsepersonell. Av disse er 1.248 fullvaksinerte med to doser.
 • Følgende grupper er ferdigvaksinerte (med 1.dose):
  • Utvalgte helsepersonellgrupper
  • Gruppe 1: Beboere i sykehjem
  • Gruppe 2: Alder 85 år og eldre
  • Gruppe 3: Alder 75-84 år
  • Gruppe 4: Alder 65-74 år og personer med høy risiko for å bli alvorlig syke hvis de blir smittet  

Vaksinering denne uke (uke 23):

Vi vaksinerer nå gruppe 5 og gruppe 6 (se nedenfor) 

 • Vi vil denne uken sette 1.960 vaksinedoser

 • Av de 1.960 vaksinedosene er 900 øremerket 2.dose til tidligere vaksinerte.

Vaksineringen skjer med Pfizer/BioNTechs vaksine.

Videre planer for vaksinering:

Gruppe 5 omfatter personer som er mellom 55-64 år og har moderat økt risiko for å bli alvorlig syke hvis de blir smittet, mens gruppe 6 består av personer mellom 45 og 54 år med de samme risikofaktorer som gruppe 5.

Vi vil i løpet av første del av uken gjøres oss ferdig med innkalling av gruppe 6 og begynne på innkalling av gruppe 7.  Dette er personer mellom 18 og 44 år med de samme risikofaktorer som gruppe  5 og 6. Innkallingen av disse gruppene er basert på vaksinekøen og lister innsendt fra fastlegene.

Dersom noen får innkalling til vaksinering og mener at de ikke hører til de nevnte gruppene, ber vi om at dere gir beskjed til vaksinasjonssenteret slik at vi kan gi denne vaksinedosen til en annen i køen. En vil da bli innkalt til vaksinering på et senere tidspunkt sammen med andre i samme alder som ikke har økt risiko for å bli alvorlig syke hvis de blir smittet.

De kommende ukene vil vi motta vesentlig flere vaksiner enn hittil. Fra uke 23 vil vi derfor vaksinere 5 dager i uken. I uke 24 vil vi tillegg vaksinere 2 ettermiddager/ kvelder. 

I uke 24 vil vi motta 2.376 vaksinedoser.

Slik får du koronavaksine

Det er ikke mulig å bestille time direkte på nett eller på telefon. Alle som er over 18 år og ønsker vaksine, må først registrere seg i en vaksinekø. Dette kan du gjøre på nett eller på telefon. Alle over 18 år kan registrere seg i vaksinekøen nå. 

1. Registrer deg i vaksinekø
Her registrerer du deg i vaksinekøen

Du kan også ringe koronavaksinekontoret på 989 04 425 for å få hjelp til å registrere deg i vaksinekøen. Da må du ringe i åpningstiden som er hverdager klokken 08.30-15.30. Lunsj mellom kl.11.30 og 12.00. Ved kø bør du ringe igjen senere.


2. Bestill time når det er din tur
Har du meldt fra at du ønsker å stå i vaksinekø, vil du få en SMS eller en telefonbeskjed når det er din tur. Da vil du få beskjed om at du kan bestille time for vaksinering. Bestilling kan gjøres på nett eller telefon. 

Det er ikke nødvendig å bestille time for vaksinering med 2.dose. Du får tildelt time for vaksinering med 2.dose, når du får den første dosen.

Klikk for stort bildeDette er et hetteglass med koronavaksine fra Pfizer/BioNtech. Dette inneholder 5-7 vaksinedoser. Henrik D. Meyer To doser  

Du skal ta to doser vaksine. Etter anbefaling fra Folkehelseinstituttet er intervallet mellom dose 1 og dose 2 utvidet fra 3 til 6 uker. Du får time for annen dose når du får første dose. Det er svært viktig at du tar begge dosene, og at du møter opp på de datoene du får tildelt, slik at det blir riktig tidsintervall mellom dosene. 

Klikk for stort bildeSlik ser sprøytene som brukes til koronavaksinering ut. Henrik D. Meyer Prioritering

Koronavaksinen leveres ukentlig til Norge i et begrenset volum. Nasjonale helsemyndigheter bestemmer når og hvor mye vaksine den enkelte kommune kan få tildelt. Antall doser med vaksine som er tilgjengelig i Halden, kan variere fra uke til uke. Derfor kan du ikke selv velge når du skal vaksineres. 

Halden kommune følger det køsystemet som regjeringen har lagt opp til. Risikogruppene prioriteres først, samt utvalgte grupper av helsepersonell som er kritisk for å holde helsevesenet i gang.

Rekkefølge:

 • Gruppe 1: Beboere i sykehjem og utvalgte helsepersonellgrupper
 • Gruppe 2: Alder 85 år og eldre og utvalgte helsepersonellgrupper
 • Gruppe 3: Alder 75-84 år 
 • Gruppe 4: Alder 65-74 år OG personer mellom 18 og 64 år med sykdommene/tilstandene nevnt nedenfor:
 • Gruppe 5: Alder 55-64 år med disse sykdommene/tilstandene:  
 • Gruppe 6: Alder 45-54 år med de samme sykdommer/ tilstander som er listet opp i pkt. 5 
 • Gruppe 7: Alder 18-44 år med de samme sykdommer/ tilstander som er listet opp i pkt. 5 
 • Gruppe 8: Alder 55-64 år 
 • Gruppe 9: Alder 45-54 år 

Har du meldt fra at du ønsker å stå i vaksinekø - enten på nett eller ved å ringe vaksinekontoret - vil du få en SMS eller en telefonbeskjed når det er klart for at du skal bestille time.

 Sted for vaksinering

Haldens vaksinasjonssenter for koronavaksine er i Svinesundsveien 336 på Sørlifeltet. - Klikk for stort bildeHaldens vaksinasjonssenter for koronavaksine er i Svinesundsveien 336 på Sørlifeltet. Henrik D. Meyer

Noen innbyggere vil bli vaksinert ved Halden kommunes helseinstitusjoner, men de aller fleste innbyggere i Halden vil få sin koronavaksine ved Halden kommunes vaksinasjonssenter på Sørlifeltet. 

Adresse: Svinesundsveien 336
Telefon: 989 04 425


Dette er et næringslokale på Sørlifeltet som Halden kommune leier av GG Gruppen. Bygningen ligger rett inntil Svinesundsveien og er godt synlig for alle som kjører inn og ut av Halden.

Transport til vaksinering

Bil:

For å komme seg til vaksinasjonssenteret med bil, må man ta av Svinesundsveien inn mot Isebakke. Deretter er det første vei til høyre umiddelbart etter man har kommet ut av krysset på Sørlifeltet. Utenfor bygget er det gode parkeringsmuligheter for publikum som kjører bil.

Bussholdeplass ved vaksinasjonssenteret på Sørlifeltet. Vaksinasjonssenteret er rett bak trærne til høyre i bildet. - Klikk for stort bildeBussholdeplass ved vaksinasjonssenteret på Sørlifeltet. Vaksinasjonssenteret er rett bak trærne til høyre i bildet. Henrik D. Meyer Buss:

Det er bussholdeplass rett i nærheten for de som ønsker å benytte buss. Rutebussene til Fredrikstad, Sykehuset Østfold og Strømstad stopper på Svinesundsveien utenfor bygget. Det anbefales å bruke bussholdeplassen nær Byggmax ved undergangen på Sørlifeltet, slik at man ikke må krysse hovedveien.

Se norske rutetider her (Østfold kollektivtrafikk)
Se svenske rutetider her (Gränspendelen/Västtrafik)
Transporttilbudet Flex

Skyss

I Halden har vi god erfaring med å hjelpe hverandre til vaksinering. Det håper vi at haldenserne vil gjøre også denne gangen. Har du noen kjente og kjære som ikke har bil, oppfordrer vi deg til å tilby deg å kjøre til vaksinering. Og du som ikke selv kjører - spør om hjelp i god tid.  

Har du ingen som kan kjøre deg og du ikke kan ta buss, så ring for å bestille vaksine og skyss samtidig. Vi vil finne en transportløsning til de som ikke klarer dette selv hvis vi får beskjed, men det er viktig at alle forsøker å ordne transport selv så ikke kommunen må bruke mye tid og ressurser på dette.

Lurer du på noe mer om koronavaksinen, bør du se her. (FHI)

Her er Halden kommunes hovedmeny for koronainformasjon