Svinesund testsenter

Svinesund testsenter

Halden kommune driver et koronatestsenter på Svinesund på oppdrag fra Helsedirektoratet. Dette senteret tilbyr koronatesting av reisende som krysser grensen mellom Sverige og Norge, samt for innbyggere og grensependlere i Halden.

Hvor

Klikk for stort bildeTesting foregår innendørs i brakkerigg. Vent i bilen til det er din tur. Henrik D. Meyer Testsenteret på Svinesund flyttet i løpet av julen 2020. Mens senteret tidligere var inne på tollstasjonen, er det nå etablert et nytt og større testsenter på naboeiendommen til tollstasjonen. Du finner senteret langs Sponvikveien som går mellom E6 og Fylkesvei 118 (Gamle E6). Ta til høyre når du kjører ut fra tollstasjonen, så finner du testsenteret på naboeiendommen noen få hundre meter videre langs Sponvikveien. Dette er adressen:

Sponvikveien 5
1794 SPONVIKA

Når

Klikk for stort bildeDet er flere teststasjoner på området. På tider med mye trafikk kan man derfor bli dirigert inn i ulike køer ved innkjøring på området. Henrik D. Meyer Testsenteret på Svinesund er åpent alle dager mellom klokken 07.45 og 22.15.

Hvem

Testsenteret på Svinesund er et tilbud til reisende som kommer inn i Norge fra Sverige via Svinesundbroen.

Det er også, fra 13.januar 2021, et senter for testing av innbyggerne og grensependlerne i Halden kommune. Det er kun grensependlere som jobber i Halden som skal  testes på Svinesund. Se info lenger ned. 

Har man ikke krysset grensen ved Svinesund, skal man heller ikke oppsøke stasjonen for å få utført koronatesting der. Da skal man heller oppsøke norsk hjemkommune eller kommunen der man jobber.

Krav ved innreise til Norge


Dette må du vite før du reiser til Norge (HelseNorge.no)  

Pris

  • Testing av arbeidspendlere koster 500 kroner inkl. mva.
  • Testing av andre reisende er gratis.

Informasjon til arbeidspendlere

Arbeidspendlere som krysser grensen må testes jevnlig. Grunnet utvidet testkrav for andre grupper av reisende og økt pågang på Svinesund, er det for tiden ikke et tilbud til grensependlere som jobber i andre kommuner enn Halden om å gjennomføre test på Svinesund. Fra januar 2021 skal slik test utføres i den norske kommunen der man bor eller jobber og ikke på Svinesund. Arbeidspendlere bør kontakte sin respektive kommune for å avtale test.

Her finner du nyttig informasjon for arbeidspendlere og arbeidsgivere

Helsedirektoratets informasjon til reisende

Helsedirektoratet har laget et eget informasjonsskriv til reisende som krysser grensen.
 

Informasjonsskriv til arbeidsreisende (norsk utgave)

Informasjonsskriv til andre innreisende (norsk utgave)

Begge informasjonsskriv finnes på flere andre språk her

Nasjonale regler

Alle regler om grensepasseringer, testing og karantene er basert på den nasjonale covid-19-forskriften. 

Siste versjon av denne forskriften finner du alltid her (Lovdata)
 

Vil du vite mer om koronaviruset?