Svinesund testsenter

Svinesund testsenter

Halden kommune driver et internasjonalt koronatestsenter på Svinesund på oppdrag fra Helsedirektoratet. Dette senteret tilbyr koronatesting av reisende på vei fra utlandet inn i Norge. Halden kommunes lokale testsenter for egne innbyggere og egne grensependlere er lokalisert samme sted. 

Kort oppsummert:

  • Svinesund internasjonale testsenter skal stoppe importsmitte til Norge. Senteret utfører derfor koronatesting av reisende på vei inn i Norge. 
  • Svinesund internasjonale testsenter skal ikke legge til rette for utenlandsreiser og tilbyr derfor ikke koronatesting av personer som skal reise fra Norge til utlandet. Trenger man test for utenlandsreise, må det kjøpes av privat helseaktør. 

Hvor

Klikk for stort bildeTesting foregår innendørs i brakkerigg. Vent i bilen til det er din tur. Henrik D. Meyer Testsenteret på Svinesund er etablert på naboeiendommen til tollstasjonen. Du finner senteret langs Sponvikveien som går mellom E6 og Fylkesvei 118 (Gamle E6). Ta til høyre når du kjører ut fra tollstasjonen, så finner du testsenteret på naboeiendommen noen få hundre meter videre langs Sponvikveien.

Dette er adressen til Svinesund testsenter:

Sponvikveien 5
1794 SPONVIKA

Når

Klikk for stort bildeDet er flere teststasjoner på området. På tider med mye trafikk kan man derfor bli dirigert inn i ulike køer ved innkjøring på området. Henrik D. Meyer Det internasjonale testsenteret på Svinesund er døgnåpent syv dager i uka.

Den lokale avdelingen for Halden kommunes egne innbyggere har åpent på dagtid og det kreves timebestilling

Hvem

Testsenteret på Svinesund har som hovedoppgave å teste alle reisende som kommer inn i Norge fra Sverige via Svinesundbroen. Testsenteret er ikke for personer som skal reise ut av Norge. De må eventuelt benytte privat helseaktør.

Har man ikke krysset grensen ved Svinesund, skal man heller ikke oppsøke stasjonen for å få utført koronatesting der. Da skal man heller oppsøke norsk hjemkommune eller kommunen der man jobber.

I tillegg er Halden kommunes lokale testsenter plassert samme sted. Dette er adskilt fra grensetestingen og er et tilbud til Haldens innbyggere og grensependlere som jobber i Halden.  

Krav ved innreise til Norge

Dette må du vite før du reiser til Norge (Helsenorge.no) 

Informasjon til arbeidspendlere

Arbeidspendlere som ikke er vaksinert og kommer fra et rødt/mørkerødt område, og krysser grensen, må testes jevnlig. Uvaksinerte grensependlere skal teste seg hver 7. dag, og de har karantene på fritiden. Dette gjelder både de som er bosatt i Norge og Sverige.

Helsedirektoratets informasjon til reisende

Helsedirektoratet har oppdatert informasjon til reisende som krysser grensen. Informasjonen finnes på flere språk. Alle reisende bør lese dette for ikke å bli overrasket over reglene ved grensen:

Informasjon til innreisende (Helsenorge.no)

Vil du vite mer om koronaviruset?

 Tilbake til menyen for grenseinformasjon

Klikk for stort bildeSvinesund testsenter - sett fra luften. Halden kommune