Hopp til hovedinnhold
Hopp til søkeboks
Hopp over båndkommandoer
Logg på

Næringsliv og samfunn

Karine Engebretsen Endret:02.01.2020 10:47 Emneord (los) Næringsliv, Byen og kommunen

Sentrum sett fra festningen ©Sølve Berg.jpg

Halden er en næringsvennlig by

Næringslivet i Halden har fordel av nærhet til EU, storbyer og etablerte næringsklynger. I tillegg er nærhet til E6, jernbane og havn viktig for mange. Det etablerte næringslivet preges blant annet av ikt, forskning og industri. Halden kommune skal bidra til å styrke eksisterende næringsliv, utvikle arbeidsplasser og bidra til nyetableringer.

Halden næringsråd

Halden kommune samarbeider tett med næringslivet. Samarbeidet er organisert gjennom Halden næringsråd som består av representanter for byens bransjeorganisasjoner og byens politiske ledelse. Halden næringsråd og Halden kommune har i fellesskap laget en strategisk næringsplan for de neste årene. Den planen kan du lese her.

Arrangementsbyen

Halden har mange store arrangementer innen kultur og idrett som lokalt næringsliv har fordel av. Halden er en pilotkommune i tidligere Østfold fylke for å jobbe med næringsutvikling i forbindelse med store arrangement. Her finner du praktisk informasjon dersom du vurderer å legge et arrangement til Halden. Velkommen som arrangør i Halden.

Ordførerens frokostmøte

En gang i måneden arrangerer Halden kommune et gratis frokostmøte med ordføreren. Møtet er åpent for alle. Kontakt Jens-Petter Berget, tlf. 402 21 454 e-post: jens-petter.berget@halden.kommune.no dersom du ønsker å bli invitert til møtene. Invitasjonene publiseres også på Halden kommunes Facebookside.

En innovativ kommune

Halden har mål om å bli Norges mest innovative kommune. Som del av dette målet har Halden kommune flere prosjekter med næringsklyngen NCE Smart Energy Markets og et Smart City-samarbeid med Smart Innovation Norway. Når Halden i tillegg har Høgskolen i Østfold, Institutt for Energiteknikk, en rekke IKT-bedrifter og flere industribedrifter med teknologi i verdensklasse, er Halden et attraktivt sted for nyetablering av framtidsrettede virksomheter.


Hvor finner jeg svar?

I menyen til venstre finner du mer informasjon om kommunens næringslivsarbeid. I menyen til høyre finner du kontaktinformasjon, relevante skjemaer og lenker til nyttig informasjon utenfor Halden kommunes nettside.


Hvem har ansvaret?

I Halden kommune er det avdeling for samfunnsutvikling som har hovedansvar for kommunens næringslivsarbeid. Avdelingen kan gi en oversikt over kommunale tjenester, private og offentlige tomter, næringseiendommer og tilgjengelige lokaler, bidra med å opprette kontakt med relevante personer og veilede ved søknad på offentlige midler. Avdelingen ledes av Jens Petter Berget. 


Kontaktinformasjon

Er det noe vi kan hjelpe deg med, er du velkommen til å ta kontakt.
Klikk her for kontaktinformasjon til avdeling for samfunnsutvikling.

 
Opprettet: 04.05.2016 07:19

Halden kommune - Postboks 150, 1751 Halden - Storgata 8, 1771 Halden - Telefon 69 17 45 00 - Telefax 69 18 00 58
Org. nr.: 959159092  Ansvarlig redaktør: Karine Engebretsen -
postmottak@halden.kommune.no

Vihar