Hopp til hovedinnhold
Hopp til søkeboks
Hopp over båndkommandoer
Logg på

Morsomt og nyttig - Bowls

Lisa Gustavsen Endret:29.01.2017 17:14 Emneord (los) Byen og kommunen

​I sydligere strøk bruker de sandbanene i parken, i Norge lager vi vårt eget alternativ; Bowls innendørs.

- Dette er en flott måte å få brukt kroppen på samtidig som det er morsomt, sier Finn Eng som har vært med siden gruppen startet opp.

Sammen med de andre deltagerne er han skjønt enig i at sporten krever presisjon og beregning men at det er lett å lære. Spillet er en blanding av curling og bowling forklarer Eng.

- Det er et fint tiltak og vi føler oss nå klare for å være med på turneringer, sier han og får bekreftet fra Folkehelsekoordinator Gun Kleve at et Østfold-mesterskap er på trappene.

 

Bowls-gruppa er organisert av Frivilligsentralen i samarbeid med Halden kommunes folkehelsekoordinator Gun Kleve. Østfold Idrettskrets stiller med instruktør Frank Sørqvist som sørger for at alle lærer og følger spillets regler.

- Det er gratis å være med, ingen aldersgrense og vi møtes her i Black Box hver fredag, forteller Kleve som også er med og spiller. Både hun og instruktøren påpeker hvor stort utbytte mange har med å bevege seg til noe de synes er morsomt.
- Det sosiale er viktig, her kan en lett glemme å være redd for å falle og heller kose seg i bevegelsen spillet gir. Balansetreningen, tøy og bøy gjør at stive kropper mykner og spillets gang gjør at man slipper seg litt løs. Veldig positivt, sier Sørqvist.

 

 

Et spleiselag gjør pausen med kaffe og vafler til en hyggestund og praten går livlig. Stikkord fra deltagerne er at dette er kjempemorsomt, fint å få bruke kroppen – man blir faktisk svett, artig at det er lagspill; kvinner mot menn.

Men hvem som vant denne fredagen- kvinnelaget eller mannfolkene - er ikke kjent.

 

 

 

 

Opprettet: 26.01.2017 10:43

Halden kommune - Postboks 150, 1751 Halden - Storgata 8, 1771 Halden - Telefon 69 17 45 00 - Telefax 69 18 00 58
Org. nr.: 959159092  Ansvarlig redaktør: Karine Engebretsen -
postmottak@halden.kommune.no

Vihar