Åpent møte om fosterhjem

Henrik Meyer Endret:14.02.2019 10:59

​Illustrasjon. (Foto: Tine Poppe for Bufetat)

​Er du nysgjerrig på hva det vil si å være fosterhjem? Velkommen til informasjonsmøte i Halden.

Fosterhjemstenesten i Østfold (Bufetat - Region Øst) inviterer til informasjonsmøte i samarbeid med Halden kommune.

Tid: 25. februar, klokken 18–20
Sted: Familiens hus, Os allé 4, 1777 Halden

Den andre måneden i 2019 er snart over, og det er vinterferie for barn og unge i Østfold. Mange gleder seg, men det er også noen som gruer seg. I Østfold har vi flere barn som venter på et sted å høre til, noen å dele opplevelser med og føle seg trygge med.

Mange familier gjør en stor innsats for barn gjennom det å være fosterforeldre. Det finnes ulike typer fosterhjem, men felles for alle er at det er private hjem som tar vare på barn som ikke kan bo hos foreldrene sine. Fosterforeldre samarbeider med barneverntjenesten i kommunen, og i de fleste tilfellene med barnets familie, om barnets behov og barnets fremtid.

Er du nysgjerrig på hva det vil si å være fosterhjem?

På våre informasjonsmøter treffer man rådgivere som gir informasjon om hva det vil si å være et fosterhjem, beredskapshjem eller familiehjem for barn og ungdom. De kan si noe om hvem som kan bli fosterforeldre og om hvordan det kan påvirke deg, familien din og hverdagen din. De har også kunnskap om økonomiske godtgjørelser og eventuelle konsekvenser for din arbeidssituasjon.

De fleste fosterforeldre har en vanlig jobb i tillegg til oppdraget som fosterhjem, men det er også noen som er fosterforeldre på fulltid med godtgjørelse tilsvarende full årslønn (familiehjem eller beredskapshjem).

På informasjonsmøtet får du vite mer om:

- Oppgaver og forventninger til rollen som fosterhjem
- Hvem er barna?
- Hvorfor må de flytte fra foreldrene sine?
- Hvem kan bli fosterforeldre?
- Hvordan blir du fosterforelder?
- Hvem må du samarbeide med?
- Opplæringskurs for nye fosterforeldre (PRIDE)

På møtet vil også barnevernstjenesten i Halden være representert, og et fosterhjem. Det er gratis inngang og helt uforpliktende

Påmelding:

Du kan komme uanmeldt, men meld deg gjerne på her, så vet fosterhjemstjenesten hvor mange som kommer.

Velkommen!

Opprettet: 14.02.2019 10:51