Hopp til hovedinnhold
Hopp til søkeboks
Hopp over båndkommandoer
Logg på
  • Siste

Åpner opp for camping på visse vilkår

Henrik Meyer Endret:23.04.2020 15:58

Halden kommune endrer i dag en koronaforskrift. Dermed blir det mulig å dra på camping igjen, hvis eieren av campingplassen legger til rette for dette.

I nesten hele april har campingplasser, bobilcamping og kommunale oppstillingsplasser for bobiler i Halden vært helt stengt for å redusere faren for smittespredning. Kommuneoverlegen i Halden vedtok en egen forskrift om dette 2. april som stanset all camping. Nå gjøres det en endring i denne forskriften og det betyr at det for mange vil være mulig å dra på camping igjen.

Slik lyder den oppdaterte teksten i koronaforskriften om camping.

"§ 1. Campingplasser, bobilcamping og oppstillingsplasser for bobiler kan holde åpent for eiere med boenheter som har egne sanitæranlegg. For full åpning av slike plasser, inklusive åpning av felles servicehus/sanitæranlegg, kreves plan for renhold av fellesarealene godkjent av kommuneoverlegen."


Dermed blir det opp til campingplassenes eiere om de skal ta i mot alle gjester eller bare de med eget sanitæranlegg. For at alle skal kunne bruke campingplasser etc. må felles sanitæranlegg åpnes. Det vil bare være lov dersom campingplasseier har utarbeidet en egen renholdsplan for disse anleggene. Halden kommune vil stille klare krav til en slik renholdsplan og det er kommuneoverlegen som må godkjenne denne planen før en eventuell åpning. 


Opprettet: 23.04.2020 15:54

Halden kommune - Postboks 150, 1751 Halden - Storgata 8, 1771 Halden - Telefon 69 17 45 00 - Telefax 69 18 00 58
Org. nr.: 959159092  Ansvarlig redaktør: Karine Engebretsen -
postmottak@halden.kommune.no

Vihar