Åpnet nytt havnekontor

Henrik Meyer Endret:12.11.2020 16:07
Halden havn har fått nytt kontorbygg. Det er et viktig løft for alle som jobber på havna – både kommunens egne ansatte og våre kunder.

Ordfører Anne-Kari Holm klippet båndet torsdag formiddag og markerte slik at det nye havnekontoret er offisielt åpnet.

Moth Arkitekter fra Halden har sørget for at det nye havnekontoret har fått et klart maritimt preg. Et spisst inngangsparti minner om en skipsbaug. På vei inn i bygget passerer du kompassnålen i gulvet som viser himmelretningene - og inne minner gulvet om et klassisk skipsdekk.

Tett og rett

Det viktigste med dette bygget handler likevel ikke om utseende, men om hverdagen til de som jobber på havna.

Åpning av nytt havnekontor (Foto Henrik D. Meyer, Halden kommune).jpg

- Det er godt endelig å ha et bygg som er tett og rett, sier avdelingsleder havn Jon Marcus Bruun.

Havnevesenet i Halden har ikke vært bortskjemt. I mange år har de hatt tilhold i et gammelt brakkebygg som hadde sett sine bedre dager. Der var både kontor og garderober langt unna hva som er standard på arbeidsplasser i dag. Helse, miljø og sikkerhet har vært sentralt når Halden havn nå har gått gjennom en tydelig oppgradering.

I det nye bygget er det skikkelige garderober for både menn og kvinner. I tillegg har havnekontoret endelig fått HC-toalett og rullestolrampe, slik at bygget er åpent for alle. God ventilasjon, effektive kontorer og skikkelig pauserom er også viktig på en moderne arbeidsplass.

Det er både privatpersoner med fritidsbåt og noen av våre største bedrifter som er kunder av Halden havn. Et godt inngangsparti gjør det nå mulig å ta i mot alle kunder på en skikkelig måte, samtidig som man har kontroll på hvem som kommer inn i resten av bygget. Et godt møterom rett ved inngangen er viktig for å gjennomføre møter med kunder.

Mye nytt

Det er ikke bare selve bygningen som er ny. Store deler av havneområdet er asfaltert på nytt og det er montert nye gjerder. Gangsoner er malt opp. Det er skiltet på nytt og det er montert ny belysning.

- Nå er det tydelig hvor man kan gå og hvor anleggstrafikken har prioritet. Slik har det ikke vært før og det har tidligere skapt noen uheldige situasjoner. Nå blir havna et tryggere sted både for publikum og oss som jobber her. I tillegg har hele området fått en standard som er enklere å holde rent og pent, sier Jon Marcus Bruun.

Det er også laget nye parkeringsområder for publikum som besøker havnekontoret og det er tilrettelagt for elbil-lading. Blant annet skal losen benytte seg av dette. Plassen der det gamle havnekontoret stod, er nå asfaltert. Dette skal bli et parkeringsområde for publikum med båthenger.

Det er AF Gruppen som har bygget det nye havnekontoret i Halden. Bygget har kostet rundt seks millioner kroner – som er noe under budsjett. Prosjektet er finansiert av havnefond.

Halden havnekontor (Foto Henrik D. Meyer, Halden kommune) 4.jpg

Opprettet: 12.11.2020 15:36