Jon-Marcus Bruun og Jan Erik Hansen (foto Lisa Gustavsen)

Ønsker bobiler velkommen

Lisa Gustavsen Endret:30.06.2020 10:31

Halden kommune kan nå tilby turister som kommer med bobil to steder å parkere. Med ny asfalt, mulighet for strøm og en tømmestasjon er det lagt til rette for de som besøker byen vår i bobil.​

Slippen.jpgMed kort vei til Indre havn og sentrum har det blitt opparbeidet seks plasser for bobil ved siden av havnekontoret. Det er også satt av en korttids parkeringsplass for de som skal legge ut eller ta opp båt på slippen der.

Arbeidet med det nye bygget som skal huse havnekontoret er godt i gang. Når det står ferdig, vil det eksisterende rives og gi flere plasser for parkering av biler med båthengere når de skal bruke båtslippen.

- På plassen her ved havnekontoret er det en avgift for bobiler som står parkert. Vi er ikke helt ferdig med alt ennå, fortau holder vi på med nå og alt kommer på plass fortløpende. Men vi ønsket å åpne for bruk nå når strømtilgangen og selve parkeringsplassen er klargjort, sier havnesjef Jon-Marcus Bruun.

Fagleder Jan Erik Hansen sier seg også fornøyd med at de har fått åpnet plassene i tid til fellesferien selv om noe arbeid gjenstår.

Tommestasjon-Tyska.pngLitt lenger ut, ved Tyska, ligger en gratis oppstillingsplass for bobiler. Der finner man også tømmestasjonen. Fordelen ved å overnatte der er at det er kort vei til Rød herregård og fine turområder.

Med den nye bryggepromenaden, uteserveringer og en trivelig gjestehavn kan byen vår by på fine sommeropplevelser for tilreisende. Havnevesenet har også prioritert å bytte ut gamle avfallsdunker og sette ut nye krakker i området rundt Indre havn.

- Vi jobber systematisk for å gjøre hele havneområdet penere, sier Bruun.

Nye-krakker-Indre-havn.png

Opprettet: 30.06.2020 08:23