Hopp til hovedinnhold
Hopp til søkeboks
Hopp over båndkommandoer
Logg på
  • Siste

 Rakkestad-utbrudd påvirker Halden

Henrik Meyer Endret:09.10.2020 12:38

Selv om ingen haldensere er smittet i Rakkestad, påvirkes nå Halden-samfunnet av smitteutbruddet i nabokommunen. Nå er også ansatte ved Saugbrugs pålagt karantene.

Det er foreløpig ingen personer bosatt i Halden som har fått påvist koronasmitte som følge av det omfattende utbruddet i Rakkestad. Likevel er det mange i Halden som nå merker konsekvensene av utbruddet i nabokommunen. 

Dette er situasjonen fredag formiddag:


Saugbrugs

Ved Norske Skog Saugbrugs er fire ansatte i karantene som følge av utbruddet i Rakkestad. Dette påvirker ikke driften ved Saugbrugs.

Høgskolen i Østfold

Halden kommune har tidligere meldt om smittede studenter og karantene i studentkollektiv. Nå er 23 studenter og fire lærere ved Høgskolen i Østfolds Halden-avdeling i karantene som følge av Rakkestad-situasjonen.

Svinesund testsenter

En av Halden kommunes ansatte ved koronasenteret på Svinesund er som tidligere meldt, smittet av covid-19. Vedkommende er ikke bosatt i Halden. Som følge av dette er syv ansatte ved testsenteret pålagt karantene fordi de er nærkontakter av vedkommende. Dette påvirker per i dag ikke åpningstiden ved senteret, men det kan gi noe mer ventetid for å ta test på Svinesund. 

Enkeltpersoner

Halden kommune har også satt flere enkeltpersoner i karantene som følge av at de har hatt kontakt med smittede i Rakkestad. 

- Situasjonen i Halden illustrerer tydelig at et lokalt utbrudd kan få vesentlige konsekvenser også andre steder. Vi jobber nå aktivt med smittesporing i samarbeid med Rakkestad kommune. Målet med dette arbeidet er å hindre at utbruddet spres ytterligere. Husk å vaske hender og holde avstand. Dugnaden fortsetter, sier kommuneoverlege Kjersti Gjøsund i Halden kommune.

Her er Halden kommunes samleside med alt av koronainformasjon


Opprettet: 09.10.2020 12:31

Halden kommune - Postboks 150, 1751 Halden - Storgata 8, 1771 Halden - Telefon 69 17 45 00 - Telefax 69 18 00 58
Org. nr.: 959159092  Ansvarlig redaktør: Karine Engebretsen -
postmottak@halden.kommune.no

Vihar