Hopp til hovedinnhold
Hopp til søkeboks
Hopp over båndkommandoer
Logg på
  • Siste

17. mai-program for Halden 2020

Henrik Meyer Endret:15.05.2020 14:59
Årets 17. mai-program blir annerledes enn tidligere. Mer av feiringen må skje på privat initiativ enn vanlig. Her er de planlagte fellesaktivitetene som skal gi god 17. mai-stemning også i år. 


17. mai på TV

17. mai-komiteen lager en egen TV-sending med mye tradisjonelt innhold som er spilt inn på forhånd. Det er også andre aktører som lager TV-innslag.


Rullende 17. mai-tog

Fra klokken 10: En bilkortesje med medlemmer av Amcar-klubben og Vognalliansen vil kjøre gjennom store deler av byen. Turen starter ved Billebakken/Remmen. Publikum oppfordres til å vinke med flagg når kortesjen kjører forbi. 

Korpsene spiller

Formiddag/tidlig ettermiddag: Korpsene våre får en sentral rolle i å skape den gode 17. mai-stemningen mange steder i byen også denne nasjonaldagen. Både Halden skolemusikkorps, Idd skolemusikkorps, Frelsesarmeen, Salen hornorkester og Halden Drum Corps kommer til å spille i Halden på 17. mai.

Følgende helseinstitusjoner får besøk av korps i løpet av dagen: 

Helsehuset – Halden skolemusikkorps
Vaterland – Halden skolemusikkorps
Bergheim – Idd skolemusikkorps
Solheim – Idd skolemusikkorps og Frelsesarmeen
Iddebo – Idd skolemusikkorps
Søsterveien – Frelsesarmeen
Bakke – Salen hornorkester

Her blir det korpsmusikk for alle: 

Halden skolemusikkorps kommer i løpet av formiddagen til å spille i boligområder på Asakåsen, Bratner, Karrestad, Låby og sentrum. Frelsesarmeen kommer til å spille i sentrum og i Tistedal. Salen hornorkester skal spille på Bokerød og Halden Drum Corps kommer til å spille i store deler av sentrum. 

Korpsene vil være i aktivitet i tidsrommet 10-15. Vi går ikke ut med nøyaktige tider og steder for å unngå ansamlinger av mange mennesker. Dette er avklart med kommuneoverlegen. Det vil likevel være gode muligheter til å få med seg litt korpsmusikk i Halden på 17. mai hvis man hører etter.

Halden Frivilligsentral

Formiddag: Konsert med Ladybirds. Det vil være begrenset til 50 gjester inne på Halden Frivilligsentral, men konserten vil delvis foregå ut gjennom vinduene slik at det skal være mulig å få med seg også for forbipasserende. 

Arrangement på Fredriksten

Klokken 1300: Salutt fra Fredriksten festning

Før salutten blir det en liten konsert på taket av smia nederst i festningen, samt tale av kommandanten. Dette arrangementet vil være åpent for et begrenset antall gjester i tråd med smittevernreglene. Gjester fra serveringssteder i festningen vil få tilbud om å delta. I tillegg vil 50 billetter til arrangementet bli delt ut ved loddtrekning via Halden Arbeiderblad. Arrangementet vil bli filmet og vist som del av den offisielle TV-sendingen fra 17. mai. 

Hele landet synger «Ja, vi elsker» 

Cirka klokken 1302 - umiddelbart etter salutten fra Fredriksten og 8 andre norske festninger, oppfordres hele Norge til å synge nasjonalsangen «Ja, vi elsker» akkurat der du er. Regjeringen har oppfordret alle i Norge til å synge vers 1, 7 og 8. I Halden tar vi selvsagt også med vers 4. 


Viktig å huske også på nasjonaldagen

Uansett hvor du er på 17. mai og uansett hvem du møter, så må du ikke glemme at vi fortsatt må ta nødvendige hensyn for å ivareta smittevern. 

  • Vi må holde minst 1 meter avstand til andre, gjerne 2. 
  • Anbefalt størrelse på grupper i private sammenhenger er maks 20, men krav om avstand må overholdes.
  • Arrangementer på offentlig sted kan ha inntil 50 deltakere, men da må det være en ansvarlig arrangør. Krav om avstand må også overholdes.
  • Ikke glem håndvasken.
  • Husk flagg og 17. mai-antrekk i år også!

***
 


Opprettet: 13.05.2020 15:23

Halden kommune - Postboks 150, 1751 Halden - Storgata 8, 1771 Halden - Telefon 69 17 45 00 - Telefax 69 18 00 58
Org. nr.: 959159092  Ansvarlig redaktør: Karine Engebretsen -
postmottak@halden.kommune.no

Vihar