Hopp til hovedinnhold
Hopp til søkeboks
Hopp over båndkommandoer
Logg på
  • Siste

21 nye lærlinger i Halden kommune

Henrik Meyer Endret:16.08.2017 11:22

​Totalt har kommunen nå 37 lærlinger. Erfaring viser at det er høy trivsel og stor grad av gjennomføring for de som starter sin læretid i Halden kommune. 

Lærlinger_Haldenkommune2017 (Foto Henrik D. Meyer).jpg
De nye lærlingene i Halden kommune var denne uken samlet til et felles oppstartsmøte der de fikk med seg noen råd på veien fra ordføreren, kommunens personalsjef og fylkeskommunen. 

- I Halden kommune er det et politisk vedtatt mål om å ha to lærlinger per 1000 innbyggere innen 2020. Vi har i år første økning på vei mot det målet. Det er en god utvikling både for Halden kommune og for de som trenger læreplasser sier lærlingansvarlig Jan-Tore Harlyng i Halden kommune. 

De nye lærlingene i Halden kommune er fordelt på helsefag, barne- og ungdomsfag, institusjonskokk, IKT-servicefag og feierfaget. 

- I år har vi rekruttert flest lærlinger innen helse og barne- og ungdomsfag. Neste år vil vi prøve å få flere lærlinger innen tekniske fag, sier Jan-Tore Harlyng.

Høy gjennomføringsevne

De fleste av lærlingene skal nå gjennom to år med læretid ved en avdeling i Halden kommune. Feierlærlingene  går tre år i lære. De fleste som blir lærlinger er rekruttert fra Halden videregående skole. De har blitt valgt ut gjennom et ordinært jobbintervju.

- Få av de som begynner som lærlinger i Halden kommune stryker eller slutter. Det skyldes en kombinasjon av god utvelgelse av motivert ungdom, og profesjonell oppfølging av lærlingene ute på arbeidsplassene. Undersøkelser viser at de fleste lærlingene gjør en god jobb og trives godt ute på de ulike arbeidsplassene, sier Jan-Tore Harlyng

Årets nye lærlinger i Halden kommune


Helse:

Ayann Abdullahi
Emiline Ø. Olsen
Christine Danielsen
Frida Hansen
Linn Lund
Thea Lund
Kristine Kolsrud
Silje Kristiansen
Sandra Ridderseth
Cathrine Østensvig
Ida Martinsen
Sigrid Aasestad

Barn og ungdom:

Trine Andersen
Mats Løwengreen
Maylinn Svanøe
Linn-Beate Minge

Institusjonskokk:

Caroline Mikkelsen
Ottar Nilsen

IKT-servicefag:

Alexander Samuelsen-Manso

Feierfag:

Sindre Søndergaard
Mathias Hansen

Med på bildet er også Torill Bjerkeli (personalsjef, Halden kommune), Egil Pinås (faglig leder, Halden brannvesen), Otto Grøperød Hovedverneombud, Halden kommune), Marte Edvardsen (Østfold fylkeskommune) og Jan-Tore Harlyng (lærlingansvarlig, Halden kommune). 


Opprettet: 15.08.2017 11:27

Halden kommune - Postboks 150, 1751 Halden - Storgata 8, 1771 Halden - Telefon 69 17 45 00 - Telefax 69 18 00 58
Org. nr.: 959159092  Ansvarlig redaktør: Karine Engebretsen -
postmottak@halden.kommune.no

Vihar